Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Αυτό πάει να πει… οικονομία νερού

Δεν μπορεί να πιστέψει ο ανθρώπινος νους, πώς ο Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, οι υπεύθυνοι των Υπηρεσιών ύδρευσης και οι ειδικοί επιστήμονες του δήμου Νέας Κυδωνίας απεφάνθησαν να κλείσουν το ένα ντουζ από τα δύο υπάρχοντα στη περιοχή των Αγίων Αποστόλων, για να κάνουν -λέει- οικονομία νερού, αφού υπάρχει πρόβλημα στη λίμνη της Αγιάς.
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι ειδικοί του Δήμου, θέλει πολύ μυαλό να σκεφτείτε, ότι στην καρδιά τής τουριστικής περιόδου και ενώ θέλουμε και περιμένουμε επισκέπτες που θα εξυπηρετηθούν, αυτή η ιδέα σας δεν είναι η λύση;
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε, ότι είτε λειτουργεί η μία είτε λειτουργούν και οι δυο ντουζιέρες, η κατανάλωση του νερού θα είναι η ίδια από τη στιγμή που ο αριθμός των λουομένων που περιμένουν να ξεπλυθούν είναι συγκεκριμένος.
Ποιός είναι αυτός που πιστεύει, πως με μία ντουζιέρα θα εξυπηρετείται ο ίδιος αριθμός ανθρώπων με τη μισή κατανάλωση νερού;
Αν νομίζετε και πιστεύετε έτσι, μπράβο σας και καλώς το ένα το κλείσατε!
Είμαι κάτοικος της περιοχής και ένας από τους λουόμενους, που κάθε πρωί περιμένει ο ένας μετά τον άλλο, για να ξεπλυθεί και να πάει στη δουλειά του. Είχα την εντύπωση πως κάποιος, άθελά του, έσπασε το ένα κλειδί του ντουζ και θεώρησα χρήσιμο να φέρω ένα άλλο και να το αντικαταστήσω. Ομως, οι φοβερές Υπηρεσίες του Δήμου έτρεξαν αυθημερόν και το αφαίρεσαν, μέχρι που σήμερα έμαθα από φίλους λουόμενους, πως είναι εντολή του Δήμου.
Βεβαίως να δίνετε εντολές, γιατί είστε Δήμαρχος της περιοχής και υπεύθυνος για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο μας.
Ομως έλεος, δεν είναι λογική οικονομίας αυτή, αυτή είναι λογική ταλαιπωρίας και απαξίωσης της περιοχής. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι Αγιοι Απόστολοι είναι μοναδικό μέρος και κάποιοι καραδοκούν και περιμένουν στη γωνία.
Ας μη δίνουμε αφορμές με τις πράξεις μας για απαξίωση αυτής της περιοχής και αποξένωση του κόσμου, έτσι ώστε να ανοίγει η όρεξη κάποιων.
Και θα σας έλεγα κάτι πολύ απλό, που νομίζω θα συμφωνούν όλοι. Τοποθετήστε κερματοδέκτες, με κάποιο ποσό ώστε ο καθένας που κάνει ντουζ να πληρώνει. Και είναι λογικό να πληρώνουμε όλοι αφού και ο Δήμος το πληρώνει το νερό.
Για δείτε το κι αυτό.
Οχι όμως καπετανίστικα και ετσιθελικά καταργούμε τα ντουζ Αυγουστιάτικα, με τη δικαιολογία της οικονομίας.
Δε θέλω να πιστεύω πως θα χρειαστεί να επανέλθω, γιατί τότε θα έχει περάσει ο Αύγουστος και θα είμαστε λίγο πριν τις εκλογές και τον “Καλλικράτη”.
Γιαννουδάκης Γιώργος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα