Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ

Βερολίνο
Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κεντρική Ευρώπη εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων, που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Γερμανία. Οι διασώστες εργάζονται πυρετωδώς, για να απεγκλωβίσουν τα θύματα.
Χθες το πρωί πλημμύρισε τμήμα της γερμανικής πόλης Γκέρλιτς, στον ποταμό Νάισε, όταν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υποχώρησε φράγμα στην πολωνική πόλη Ραντομιερζίτσε στα σύνορα με τη Γερμανία.
“Ενα παλιρροϊκό κύμα έφθασε μέσα σε λίγες ώρες στην πόλη χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να προετοιμαστούμε” δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος της γερμανικής πόλης στον τηλεοπτικό σταθμό N24.
Η στάθμη των νερών του ποταμού ξεπέρασε τα επτά μέτρα, που αποτελεί ρεκόρ. Περίπου 1.500 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων δύο οίκων ευγηρίας απομακρύνθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου από την περιοχή, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις. Περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονταν επί ποδός στην περιοχή σήμερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα