Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΕΡΜΙΝΓΧΑΜ
Ιπτάμενα? παπούτσια κατά του Πακιστανού προέδρου

Λονδίνο

Επίθεση με παπούτσια δέχτηε ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, που επισκέπτεται τη Βρετανία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μπέρμινγχαμ.
Σε άρθρο της η εφημερίδα Σάντεϊ Τέλεγκραφ επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που τονίζουν ότι ένας ηλικιωμένος, από τα περίπου 1.000 άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έβγαλε και εκτόξευσε και τα δύο του παπούτσια κατά το μέρος του Ζαρντάρι, την ώρα που εκείνος απευθυνόταν σ το πλήθος.
«Ο Ζαρντάρι βρισκόταν στο μέσον ενός πολιτικού του λόγου όταν ένας άνδρας από τις πίσω σειρές του πλήθους του πέταξε τα παπούτσια του. Αυτά έπεσαν κοντά στον πρόεδρο, αλλά κανένας δεν κατάλαβε γιατί διαμαρτυρόταν εκείνος ο άνδρας», τονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οδήγησε τον άνδρα έξω από το σημείο της εκδήλωσης.
Το συμβάν σημειώθηκε κατά το τέλος της περιοδείας του στη Βρετανία και πρωτύτερα στη Γαλλία, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην πατρίδα του, διότι πραγματοποιείται σε μία στιγμή που το Πακιστάν μαστίζεται από καταστροφικές πλημμύρες.
Ο Ζαρντάρι αντέκρουσε τις κατηγορίες σε συνέντευξή του επίσης στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ, ισχυριζόμενος πως οι επισκέψεις αυτές προγραμματίζονται και οργανώνονται προ πολλών μηνών και πως η επίσκεψή του έχει προσελκύσει περισσότερη διεθνή προσοχή στις πλημμύρες απ? ότι θα συνέβαινε σε αντίθετη περίπτωση.
Στο Μπέρμινγχαμ ο Ζαρντάρι ανακοίνωσε πως δωρίζει 5 εκατ. ρουπίες (58,130 δολάρια) στα θύματα των πλημμυρών.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Δεκαπέντε αυτόχειρες
οικιακοί βοηθοί στο Λίβανο
Κατμαντού

Δεκαπέντε γυναίκες από το Νεπάλ, οι οποίες εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί στο Λίβανο, αυτοκτόνησαν μέσα σε ένα χρόνο, όπως μετέδωσαν χθες τα τοπικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καντιπούρ, οι γυναίκες αυτές, ηλικίας από 20 ως 30 ετών, έβαλαν τέλος στη ζωή τους εξαιτίας της κακομεταχείρισής τους από τους εργοδότες τους.
“Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε λόγω των ψυχικών και σωματικών βασανιστηρίων που υπέστησαν, αλλά και της σεξουαλικής κακοποίησης”, δήλωσε εκπρόσωπος του προξενείου του Νεπάλ στο Λίβανο.
Ορισμένες από τις γυναίκες αυτές αυτοκτόνησαν σε διάστημα ενός μήνα από την άφιξή τους στο Λίβανο.
    Τον Ιανουάριο του 2010, το Νεπάλ απαγόρευσε στις γυναίκες να ταξιδέψουν στο Λίβανο για να εργαστούν εκεί ως οικιακές βοηθοί λόγω των πολλών καταγγελιών για κακομεταχείριση.
Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι από το Νεπάλ εργάζονται στο Λίβανο. Το 95% εξ αυτών είναι γυναίκες.
Περίπου 800 άνθρωποι εγκαταλείπουν το Νεπάλ καθημερινά αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο Κατμαντού. 

ΦΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
127 νεκροί, 2.000 αγνοούμενοι

Αθήνα
Στο Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας βρέθηκε χθες ο κινέζος πρωθυπουργός, για να διαπιστώσει της ζημιές που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε 127 ανθρώπους ενώ οι αγνοούμενοι έφτασαν τους 2.000.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις κατολισθήσεις στην επαρχία, που κατά κύριο λόγο κατοικείται από Θιβετιανούς.
Οι αρχές έχουν αναπτύξει περίπου 3.000 στρατιώτες και 100 μέλη ιατρικού προσωπικού, προκειμένου να συμβάλουν στις έρευνες για τους αγνοουμένους και στη νοσηλεία των πληγέντων, καθώς οι επιχειρήσεις αρωγής δυσκολεύονται από τη λάσπη και τα ερείπια. Περίπου 680 άνθρωποι έχουν διασωθεί, τονίζει το πρακτορείο.
Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος Χου Ζιαντάο, έχουν κάνει έκκληση στα συνεργεία διάσωσης να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές. Συνολικά 20.000 κάτοικοι από το πληγέν διαμέρισμα Ζουτσού έχουν απομακρυνθεί. Περίπου 300 κατοικίες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη και τα εδάφη μετά τις κατολισθήσεις, οι οποίες κατέστρεψαν γέφυρες και οδικές αρτηρίες, που καθιστούν δυσχερή την επιχείρηση διάσωσης. Επίσης έχει διακοπεί η τροφοδοσία σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

ΣΤΗ ΒΑΣΟΡΑ
Πολύνεκρη επίθεση   

Βασόρα
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 185 τραυματίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από τριπλό βομβιστικό χτύπημα, το οποίο ακολούθησε μία πελώρια πυρκαγιά στην νότια πόλη Βασόρα στο Ιράκ, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που δημοσίευσαν χθες οι αρχές και νοσοκομειακές πηγές.
Το Σάββατο, οι αρχές είχαν υπονοήσει πως η πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη σε γενικό μετασχηματιστή είχε προκληθεί από βραχυκύκλωμα.
Ωστόσο χθες ο Άλι αλ Μαλίκι, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της Βασόρας, δήλωσε πως «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια». Κατά τον ίδιον, δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα και ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγησαν στο διάστημα μεταξύ 19.00 και 19.30 (τοπική και ώρα Ελλάδος) σε αγορά του λαϊκού προαστίου Ασάαρ, στο κέντρο της πόλης, η οποία απέχει 450 χλμ νοτίως της Βαγδάτης.
«Μας διακομίσθηκαν 43 σοροί και 185 τραυματίες», μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα, τόνισε το γραφείο νοσοκομειακής περίθαλψης της τοπικής κυβέρνησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα