Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ρώμη
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μήνυμά του προς τις οργανώσεις “Κλάμπ της Ελευθερίας” – που απαρτίζονται από εγγεγραμμένους στο κεντροδεξιό κόμμα “Λαός της Ελευθερίας” – ζήτησε από τους υποστηρικτές του “να μετατραπούν σε μεγάφωνο της κυβερνητικής δράσης, ξεκινώντας διαρκή κινητοποίηση”.
Στην επιστολή του, ο “Καβαλιέρε”, υπογραμμίζει ότι “φτάσαμε στην περίοδο των διακοπών μετά από μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, τις προκλήσεις για να ενισχυθεί το προφίλ μιας ασφαλούς και σύγχρονης Ιταλίας”.
Ο ιταλός πρωθυπουργός κάνει αναφορά στα έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 24,5 δισεκατομυρίων ευρώ, στους νέους πιο αυστηρούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στην μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων.
Κατά την άποψή του, με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση “θα μπορέσει να γίνει, η ικανότητα, κύριο στοιχείο αξιολόγησης και θα μπουν στο περιθώριο οι υπερεξουσίες των μεγαλοκαθηγητών”.
Υπενθυμίζεται, όμως, ότι μεγάλο μέρος των ιταλών καθηγητών, έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τις σοβαρές περικοπές σε βάρος των πανεπιστημίων, τη μείωση των διδασκόντων και την μετατροπή των ερευνητών σε έκτακτους εργαζόμενους.
Τέλος, στην επιστολή του προς τα “Κλάμπ της Ελευθερίας”, ο Σ. Μπερλουσκόνι, αναφέρεται με έμφαση στην “ισχυρή δράση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της μαφίας, με την σύλληψη πάνω από έξι χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, όπως και είκοσι έξι εκ των τριάντα πιο επικίνδυνων φυγόδικων και την κατάσχεση περιουσιών αξίας δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν στις διάφορες μαφίες”.
Πολλοί παρατηρητές, όμως, υπογραμμίζουν παράλληλα ότι ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς, διότι το οργανωμένο έγκλημα έχει βάλει βαθιές ρίζες και στην πολιτική.
Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη καταγγελία του κεντροδεξιού βουλευτή Φάμπιο Γκράνάτα ( ο οποίος πρόσκειται στον πρόεδρο της βουλής Τζανφράνκο Φίνι) , με ευθεία αναφορά στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Άνοιξης.
“Η μαφία κατάφερε να διεισδύσει στην εκλογική αναμέτρηση και στον μηχανισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης , τόσο με κάποιες υποψηφιότητες, όσο και με εκλεγμένους πολιτικούς”, δήλωσε ο Γκρανάτα.
Το μήνυμα αυτό του πρωθυπουργού θεωρείται, πάντως, μια ακόμη κίνηση που στοχεύει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του, ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι αρκετά πιθανό να στηθούν οι κάλπες, εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, από την στιγμή που και η Λέγκα του Βορρά, που απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνει, τώρα, να έχει εγκαταλείψει, την αρχική της αδιαλλαξία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα