Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:

Ο “Καλλικράτης”… έρχεται και πολλά ερωτηματικά προκύπτουν στους απλούς πολίτες, που δεν γνωρίζουν και πολλά από τα τυπικά ή ουσιαστικά αυτής της αλλαγής. Ετσι, πρόχειρα γένονται τα ερωτήματα:
– Τί σημασία έχει η ιστορικότητα ενός χωριού ή κωμόπολης, για να επικαλούνται αυτήν όσοι θέλουν να είναι η έδρα του δήμου της περιοχής των εκεί; Υπάρχουν άλλα κριτήρια, όπως η υπάρχουσα υποδομή (κτήρια κ.λπ.), η πρόσβαση και η απόσταση από τα άλλα χωριά κ.λπ.. Αν πάρουμε σαν δεδομένο τα? ιστορικά σημεία, τότε ο Δήμος Χανίων θα έπρεπε να έχει έδρα τον Προφήτη Ηλία όπου οι τάφοι Βενιζέλων.
– Ηταν γνωστό από καιρό για τον “Καλλικράτη” και όμως δήμοι στην Κρήτη και ασφαλώς πανελληνίως προχωρούσαν σε μεγάλες δαπάνες για την ανέγερση ωραίων και πολυδαπανών δημαρχιακών μεγάρων. Αυτά τώρα τι θα απογίνουν; Εκτός από κάποιες Υπηρεσίες τοπικών συμβουλίων, ολόκληρες μαρμαρόκτιστες αίθουσες κ.λπ., πού θα χρησιμεύουν; Ισως, όπως π.χ. στο μέγαρο του Δήμου Ακρωτηρίου, στο Πιθάρι, θα ήταν καλό να στεγασθούν τα? τέσσερα μουσεία που είχε ξεκινήσει ο δήμος, Πολιτιστικοί Συλλόγοι κ.λπ.
– Στις ανεπίσημες πληροφορίες για υποψηφίους δημάρχους ακούγονται και ονόματα ικανών, ίσως ανθρώπων για περιφερειακούς δήμους, που όμως η μόνιμη διαμονή των είναι, και θα είναι, μακρυά από την έδρα του Δήμου, ακόμη και στην Αθήνα. Τέτοιοι δήμαρχοι, που θα βρουν εξ… αποστάσεως φυσικά δεν χρειάζονται οι δήμοι μας. Ισως μάλιστα δημαρχεύουν δια… αντιπροσώπων ή πληρεξούσιων! Δουλειά, όμως, έτσι δεν γίνεται.
Ο δήμαρχος, νομίζω, ότι πρέπει να διαμένει στην έδρα του η τουλάχιστον σε κοντινή απόσταση.
ΑΠ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα