Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Νέο Δελχί/Γενεύη
Πέντε Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων τρείς Γάλλοι πολίτες, βρίσκονται μεταξύ των 177 νεκρών από τις μεγάλες πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή Λαντάκ στα Ιμαλάια , στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπρόσωπο της ινδικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε Ευρωπαίοι τουρίστες, τρείς Γάλλοι ένας Ιταλός και ένας Ισπανός, παγιδεύτηκαν από τα νερά που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
Στην κύρια πόλη της περιοχής αυτής, την Λέχ, που βρίσκεται στο ινδικό Κασμίρ ο στρατός και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων, αλλά και τυχόν επιζώντων, εκφράζοντας φόβους ότι οι νεκροί θα αυξηθούν, αφού εικάζουν ότι πολλά πτώματα βρίσκονται κάτω από χαλάσματα.
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 150 θυμάτων καθώς και των πέντε Ευρωπαίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατό μεταξύ των νεκρών είναι και επτά στρατιώτες.
ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Έξι εκατομμύρια άνθρωποι, που έχουν πληγεί στο Πακιστάν από τις πλημμύρες, οι οποίες ήταν οι χειρότερες των 80 τελευταίων ετών, έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ, ο οποίος ετοιμάζεται να απευθύνει διεθνή έκκληση για να συγκεντρωθούν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
“Προς το παρόν, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε έξι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δηλαδή την χρειάζονται για να επιβιώσουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), η Ελίζαμπετ Μπιρς.
Η Μπιρς διευκρίνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη πως η εκτίμηση των πακιστανικών αρχών ότι οι πληγέντες ανέρχονται σε περίπου 14 εκατομμύρια περιλαμβάνει πρόσωπα που έχουν πληγεί σε πολύ διαφορετικούς βαθμούς, άμεσα και έμμεσα, από εκείνα που δεν έχουν πια στέγη μέχρι εκείνα που έχασαν τις σοδιές τους. Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο ΟΗΕ θα απευθύνει σήμερα στη Νέα Υόρκη, παρουσία πακιστανών αξιωματούχων, έκκληση στη διεθνή κοινότητα για συγκέντρωση κεφαλαίων.
Η έκκληση θα πραγματοποιηθεί από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, διευκρίνισε η Μπιρς, προσθέτοντας πως απομένει να προσδιοριστεί ο αριθμός των πληγέντων που θα πάρουν αυτή τη βοήθεια.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η διεθνής βοήθεια μετά το φονικό τσουνάμι του Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό –το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους– είχε στόχο 5 εκατομμυρια ανθρώπους και πως οι εκτιμήσεις ότι στο Πακιστάν έχουν καταστραφεί 280.000 σπίτια προσεγγίζουν τον αριθμό των κατεστραμμένων σπιτιών που καταγράφηκε στην Αϊτή μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα