Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Μόσχα
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί περίπου τα μισά από τα πύρινα μέτωπα στη ρωσική επικράτεια, ενώ σαφώς καλύτερη είναι (κυριολεκτικά) η εικόνα στη Μόσχα, με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών να προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν.
«Τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των νέων πυρκαγιών ήταν μικρότερος από τις πυρκαγιές που κατασβέστηκαν. Στις 06:00 (τοπική ώρα) υπήρχαν 612 εστίες σε μια επιφάνεια 92.700 εκταρίων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιtar-Tass.
Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, οι εκτάσεις που καίγονταν έφταναν τα 174.000 εκτάρια. Περίπου 165 χιλιάδες άνθρωποι (πυροσβέστες, στρατιώτες, εθελοντές και απλοί πολίτες) μάχονται τις φωτιές με την συνδρομή 550 ξένων ειδικών που διαθέτουν έξι αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την εκτροπή των υδάτων του ποταμού Όκα για 20χλμ, ώστε να σβήσουν οι φωτιές που καίνε στα έλη στην περιοχή της Μόσχας. Οι τεράστιες φωτιές στις εκτάσεις τύρφης στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας είναι πολύ δύσκολο να τεθούν υπό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, η βροχή που έπεσε στη Μόσχα είχε σαν αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι υψηλές -για τα δεδομένα της πόλης- θερμοκρασίες θα κρατήσουν και τις επόμενες ημέρες
Νωρίς το πρωί ο υδράργυρος στη ρωσική πρωτεύουσα έδειχνε 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία σαφώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται αίθριος καιρός με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι ειδικοί μιλούν για καύσωνα χωρίς προηγούμενο τα τελευταία 1.000 χρόνια, διάστημα για το οποίο υπάρχουν κάποιας μορφής γραπτές μαρτυρίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα