Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Πυρκαγιές στην Πορτογαλία
Λισαβόνα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, όπου τα μέτωπα των πυρκαγιών -με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων- κινούνται προς δύο φυσικά πάρκα.
Συγκεκριμένα, απειλούνται από τις φλόγες τα φυσικά πάρκα στη Σέρα να Εστρέλα και στο Μοντεσίνος ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Συνολικά, όπως αναφέρουν οι Αρχές, έχουν εκδηλωθεί περίπου 50 εστίες φωτιάς ενώ για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 1.500 πυροσβέστες και 250 στρατιώτες. Δύο πυροσβέστες (η μία ήταν μία 21χρονη γυναίκα) έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης των εστιών ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε βαριά.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Φονικές κατολισθήσεις
Πεκίνο
Τους 1.117 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα, ενώ 627 παραμένουν αγνοούμενοι, τέσσερις ημέρες μετά τις κατολισθήσεις λάσπης στην απομονωμένη αυτή περιοχή στο υψίπεδο του Θιβέτ.
Χθες, εβδομήντα δύο ώρες μετά τις κατολισθήσεις του Σαββάτου, λίγες ελπίδες υπήρχαν να βρεθούν άλλοι επιζώντες, σύμφωνα με τους διασώστες που εργάζονται στο Ζουκού, το επίκεντρο της καταστροφής. Οι βροχές που έχουν ξεσπάσει στη βορειοδυτική Κίνα μπορεί να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες διάσωσης αγνοούμενων.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες δύο ημέρες, εξαιτίας τροπικής καταιγίδας. Τα σωστικά συνεργεία φοβούνται ότι οι βροχές θα προκαλέσουν νέες κατολισθήσεις και ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειές τους να βρουν επιζώντες.
Περισσότερα από 700 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 1.000 άτομα αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει επιδημιολόγοι μιας και εκφράζονται φόβοι για τη μετάδοση ασθενειών.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο κάλεσε τους διασώστες να βιαστούν. «Πρέπει να δώσετε μάχη με το χρόνο και να μην λυπηθείτε τις προσπάθειες για να σώσετε ζωές» είπε. Οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών στη Κίνα και συμπίπτουν χρονικά με αυτές στην Ινδία και το Πακιστάν που έχουν φέρει σε δεινή κατάσταση εκατομμύρια ανθρώπους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Έρχεται σκληρότερος
νόμος στη Φλόριντα
Ορλάντο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Φλόριντα Μπιλ Μακόλουμ πρότεινε χθες ένα νόμο ο οποίος αναμένεται να σκληρύνει τα μέτρα επιβολής του νόμου κατά των παράνομων μεταναστών στη νοτιοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ. Ο Μακόλουμ, που θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης της Φλόριντα με τους ρεπουμπλικανούς, παρουσίασε το νέο μεταναστευτικό νόμο στο Ορλάντο.
Το γραφείο του ανέφερε ότι ο προτεινόμενος νόμος για τους μετανάστες στην Φλόριντα πηγαίνει “ένα βήμα παραπέρα” από έναν παρόμοιο νόμο που παρουσίασε πρόσφατα η Αριζόνα και ο οποίος δημιούργησε έντονες αντιδράσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα