Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Αυθαίρετα

Προχθεσινό πρωτοσέλιδο προανήγγειλε αύξηση της αρτιότητας στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, με στόχο την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης. Το ωραίο με το υπουργείο Χωροταξίας δεν είναι ότι διαπιστώνει πως υπάρχει “αυθαίρετη δόμηση”, την οποία πρέπει να εμποδίσει, αλλά ότι βλέπει να υπάρχει? “οικοδόμηση”…! Επειδή, όμως, η οικοδόμηση, εντός και εκτός σχεδίου, έχει μηδενιστεί, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι οι υπηρεσίες του Yπουργείου συνέλαβαν την μεγαλοφυή ιδέα να διαρρεύσουν ότι επίκειται αύξηση της αρτιότητας, για να σπεύσουν αυτοί που έχτιζαν αυθαίρετα σε εκτός σχεδίου περιοχές επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα τέσσερα στρέμματα, να επιταχύνουν τη δράση τους πριν τα πράγματα γίνουν δυσκολότερα όταν η αρτιότητα γίνει έξι, οκτώ, δέκα στρέμματα ή ότι οι καρεκλοκένταυροι στη “σοφή” Αθήνα, αφήνουν το ένα θέμα και πιάνουν ένα άλλο, χωρίς σχέδιο και χωρίς αναπτυξιακή στόχευση. Τώρα, λοιπόν, που η οικοδομή έχει πάρει την κάτω βόλτα, συμπαρασύροντας στην ανεργία 60 και παραπάνω επαγγέλματα, δε μεθοδεύουν την ολοκλήρωση των ημιτελών Σχεδίων Πόλης (320 περίπου μεταξύ των οποίων και κάποια στο νομό μας – Νοπήγεια) που είχαν ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ και τα σταμάτησε η ΝΔ μέχρι που ο κ. Σουφλιάς εξήγγειλε την αποπεράτωσή τους για να τα εγκαταλείψει κι αυτός, αλλά εφευρίσκουν τρόπους για την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως με τη “γη υψηλής παραγωγικότητας”, περιορισμός που λειτουργούσε μόνο αρνητικά, όπως ανέδειξε προχθές το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων. Αντί το κράτος να διευκολύνει τη νόμιμη οικοδόμηση, προσπαθεί με? αυθαίρετους ορισμούς να περιορίσει την αυθαίρετη?!
ΑΕΣ

Tα αδέσποτα

Ακρόαση φαίνεται να ζητάει ο σκύλος που βρέθηκε έξω από το γραφείο του δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη.
Αραγε, θα του θέσει το θέμα των αδέσποτων ζώων της πόλης των Χανίων;
Ή μήπως θα προτείνει να ενισχύσει και ο Δήμος Χανίων, τώρα προεκλογικά, τους Φιλοζωικούς Συλλόγους της πόλης που χρωστάνε 15.000 ευρώ σε κτηνιάτρους, ενώ αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν -οι Δήμοι- κωφεύουν;
Ελ. Φ.

Οι τσάντες
Η υπόθεση του ανασχηματισμού, ο οποίος συζητείται ολοένα και εντονότερα, κινδυνεύει να πάρει χαρακτήρα “ιού του Νείλου” και να προσβάλει τους υπουργούς, οι οποίοι περισσότερο ρίχνουν τα χαρτιά και οιωνοσκοπούν τον ντελβέ του καφέ τους, για να δουν αν παραμείνουν ή θα φύγουν από την Κυβέρνηση, παρά ασχολούνται με την παραγωγή χρήσιμου και αναγκαίου έργου. Για τον πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου, ο ανασχηματισμός θυμίζει παλιό σκετς επιθεώρησης με μια τσάντα, η οποία περιέχει ένα μικρότερο τσαντάκι στο οποίο υπάρχουν οι πιθανές λίστες για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησής του. Ανοίγει, λοιπόν, τη μεγάλη τσάντα (αυτοδιοικητικές εκλογές) βγάζει το μικρό τσαντάκι (ποιους θα στείλει υποψήφιους Περιφερειάρχες κ.λπ.) κλείνει τη μεγάλη τσάντα, ανοίγει το μικρό τσαντάκι, βγάζει το πρώτο… σκονάκι (ποιοι υπουργοί θέλουν να πάνε υποψήφιοι περιφερειάρχες). Το σκονάκι είναι κενό, δεν περιέχει καμιά αυτοπρόταση. Πρέπει να επιστρατεύσει κάποιους. Κλείνει το μικρό τσαντάκι, ανοίγει τη μεγάλη τσάντα, βάζει το μικρό τσαντάκι, κλείνει τη μεγάλη τσάντα, για να επαναλάβει αργότερα την προσπάθεια. Αργότερα, ανοίγει τη μεγάλη τσάντα, βγάζει το μικρό τσαντάκι, κλείνει τη μεγάλη τσάντα, ανοίγει το μικρό τσαντάκι, βγάζει το δεύτερο σκονάκι (ποιους υφυπουργούς θα στείλει στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης). Εδώ υπάρχουν αυτοπροτάσεις υποψηφίων υφυπουργών για τις οποίες υπάρχει γενικότερη συμφωνία. Βλέπετε, αδειάζουν θέσεις στην Κυβέρνηση και υπάρχει συνωστισμός για να μπουν άλλοι στην… τσάντα…! Κλείνει το μικρό τσαντάκι, ανοίγει τη μεγάλη τσάντα, βάζει το μικρό τσαντάκι, κλείνει τη μεγάλη τσάντα για να αποφασίσει αργότερα. Στο μεταξύ οι φήμες, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πολιτικά σαλόνια των εφημερίδων, η ανάγκη να εξισορροπηθούν ανισορροπίες και ενδεχομένως να διορθωθούν ατυχείς επιλογές στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα, αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να ανοίγει και να κλείνει τακτικά τη μεγάλη τσάντα (προβλήματα της χώρας) να βγάζει το μικρό τσαντάκι (ανασχηματισμός, η ανάγκη του οποίου παραμένει μόνιμη) να κλείνει τη μεγάλη τσάντα, να ανοίγει το μικρό τσαντάκι κ.ο.κ. και ξανά από την αρχή. Καθυστερούμε, πρόεδρε και πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι δυο είναι οι βολικές ημερομηνίες: η 3η Σεπτέμβρη ή η παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ. Αργότερα, παραμονεύει ο Νοέμβριος με τις δημοτικές εκλογές, για τον οποίο το μικρό τσαντάκι μπορεί να περιέχει και εκπλήξεις…!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα