Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

Σταλινική χαρακτήρισε χθες την απόφαση και τη διαδικασία διαγραφής του από τη Ν.Δ. ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε εναντίον του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ήλθε η Πολιτική Άνοιξη να καταβροχθίσει τη Ν.Δ.» και έκανε λόγο για «ανασφάλεια που κάνει τον πρόεδρο της Ν.Δ. να βλέπει φαντάσματα και εχθρούς». Ο κ. Μαρκογιαννάκης βρέθηκε χθες το απόγευμα στα Χανιά και προέβη σε νέα δήλωση για το θέμα, από το πολιτικό του γραφείο, χωρίς ωστόσο να δεχθεί ερωτήσεις, καθώς, όπως είπε, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.
«Ο κ. Σαμαράς, ως πρόεδρος της Ν.Δ., προφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του προέδρου της Ν.Δ. είχα υποστηρίξει την κ. Μπακογιάννη, έδειξε από την πρώτη στιγμή μία απίστευτη εμπάθεια στο πρόσωπό μου. Ουσιαστικά συμπεριφέρετο ως σαν να μην υπάρχω, παρά το γεγονός ότι ήμουν από τους αρχαιότερους βουλευτές της Ν.Δ. και ο αρχαιότερος βουλευτής της Ν.Δ. στην Κρήτη», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Και συνέχισε: «Έκανα πολλές προσπάθειες για να γίνει ένα άνοιγμα, να “σπάσει ο πάγος”. Με δική μου πρωτοβουλία συναντήθηκα μαζί του. Με δική μου πρωτοβουλία είχα μια δεύτερη συνάντηση, που του παρέδωσα μια επιστολή για τις απόψεις μου γύρω από τις εξεταστικές επιτροπές, δυστυχώς όμως όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα.
Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή του προσώπου του υποψηφίου περιφερειάρχη, τον οποίο θα στήριζε η Ν.Δ. στην περιφέρεια της Κρήτης. Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μου έγινε. Δεν γνωρίζω πότε συνήλθαν τα όργανα, αν συνήλθαν, πότε αποφάσισαν και ποιοι αποφάσισαν. Ούτε για τον περιφερειάρχη, ούτε όμως και για τους υποψηφίους δημάρχους. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, ξεχείλισε το ποτήρι και αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω τη δυσαρέσκειά μου γι’ αυτή την πρακτική την αντιδημοκρατική, την οποία ακολουθούσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε βάρος του προσώπου μου. Παράλληλα, εξέφρασα το ενδεχόμενο ότι μπορεί να είμαι υποψήφιος και εγώ στη θέση του περιφερειάρχη στην Κρήτη».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι «αντί να υπάρξει μια συνεννόηση, αντί να υπάρξει ένα τηλεφώνημα, αντί να υπάρχει μια οποιαδήποτε επαφή για να δούμε μήπως είναι ενδεχόμενο να λυθεί το πρόβλημα, ξαφνικά ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή αποπομπής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και διαγραφής μου από μέλος του κόμματος. Δόθηκε εντολή κυριολεκτικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία συνήλθε μέσα σε λίγες ώρες, σε μια – δυο ώρες, δεν με ενημέρωσαν, δεν μου ζήτησαν κάποια απολογία ή εν πάση περιπτώσει να δώσω εξηγήσεις και αποφάσισαν να με διαγράψουν».
Καταλήγοντας, ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε ότι «η απόφαση αυτή προσβάλλει βάναυσα τους γνήσιους, τους έντιμους αγωνιστές της Ν.Δ., οι οποίοι τα δύσκολα χρόνια δώσαμε σκληρούς αγώνες, όχι έχοντας απέναντι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεχόμενοι και τα πισώπλατα μαχαιρώματα του κ. Σαμαρά και των περί αυτού. Η απόφαση αυτή προσβάλλει επίσης τον κρητικό λαό, προσβάλλει την Κρήτη συνολικά. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος βουλευτής να προσφέρω στον Νομό μου, να προσφέρω στην Κρήτη, στην ανάπτυξη και στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν πρόκειται να καμφθώ, δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία, θα συνεχίσω να πολιτεύομαι όσο μπορώ να στέκω στα πόδια μου».
ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί στον πολιτικό φορέα, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ιδρύει. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA fm, ο πρώην Υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, «όχι δεν είναι δεδομένο, ειλικρινά σας το λεω δεν είναι δεδομένο, το μετράω, όπως το μέτραγα και πριν από δύο ημέρες και το εξετάζω να δω ποιες παρενέργειες και να δω “τι πούλια θα πιάσω”, δεν είναι βέβαιο, στην Κρήτη μιλάμε ότι κάνουμε εκλογές, και εγώ ξέρω να κάνω εκλογές γιατί 22 χρόνια που είμαι βουλευτής στον νόμο Χανίων, δεν ήμουν ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στη Μάνη, όπου με τα ποσοστά βγάζουμε τον όποιον θέλουμε. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση συνεχή». Πάντως είπε ότι αν και είχε σκοπό να αποσυρθεί από την πολιτική τώρα θα παραμείνει «για τουλάχιστον μια δεκαετία». Έκανε λόγο «για πολιτικάντηδες και κωλοτούμπες», λέγοντας ότι ίδιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η Ρηγίλλης απέφυγε να κάνει σχόλιο, ενώ όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, ο κ. Σαμαράς δεν μπορούσε να αφήνει να σέρνεται «η δημόσια διαφωνία και διαφοροποίηση» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη απέναντι στην υποψηφιότητα Πλακιωτάκη για την περιφέρεια Κρήτης. Ορισμένοι στη Ν.Δ. εκτιμούν πως η ηγεσία του κόμματος έστειλε μήνυμα και σε άλλους βουλευτές που ενδεχομένως διαφωνούν με επιλογές υποψηφίων στις περιφέρειες τους. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
ΚΑΙ ΛΑΟΣ
Από τους πρώτους που επικοινώνησαν με τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη μετά την απόφαση Σαμαρά να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Θλίβομαι για τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ» είπε ο πρόεδρος στον πρώην υπουργό.
Tην εκτίμηση ότι ο διαγραφείς από τη Ν.Δ., τέως υπουργός και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης «θα βρει τον δρόμο του» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης σε δήλωσή του αναρωτήθηκε «πόσα πολιτικά πρόσωπα του εύρους του Χρ. Μαρκογιαννάκη διαθέτει η Ν.Δ. για να τα αποκεφαλίζει» και υποστήριξε ότι «ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει το πείσμα του Κρητικού, την αποφασιστικότητα του εισαγγελέα και την πείρα 20 ετών.Θα βρει τον δρόμο του».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
Αναμενομένη εξέλιξη χαρακτήρισε χθες με δηλώσεις του, τη διαγραφή από τη Ν.Δ. του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης. «Οπωσδήποτε εγώ σαν Χανιώτης και σαν πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από μια τέτοια εξέλιξη. Όμως δεν μπορούσε να παρθεί άλλη απόφαση. Νομίζω ότι είχε τραβηχτεί το σκοινί κι έτσι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ήταν η λύση, η οποία έπρεπε να γίνει. Όλοι γνώριζαν ότι κάτι συμβαίνει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπήρχε μια απόσταση ανάμεσα στον κ. Μαρκογιαννάκη και στη ΝΔ και η εξέλιξη ήταν αυτή», σημείωσε ο κ. Αλιφιεράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα