Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο της αστυνομίας στην Κρήτη, τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα σε όλο το νησί, ενώ τις αρχές απασχόλησαν και δύο ακόμα υποθέσης, μία για ζωοκλοπή και μία ανακάλυψη αποτεφρομένου πτώματος.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Στο Νομό Χανίων, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις Αρχές, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων μία Βουλγάρα υπήκοος 25 ετών για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, ότι η παραπάνω αλλοδαπή εκδίδεται έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικός εμφανίσθηκε ως πελάτης και αφού κανονίστηκε ραντεβού, της παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Συνελήφθη όμως διότι δεν είχε πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, δεν είχε προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και δεν κατείχε βιβλιάριο υγείας εκδιδομένων προσώπων.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Χανίων.
Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασαν και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου στο Μπαλί Ρεθύμνης, για κλοπή.
Πρόκειται για δύο Ιρακινούς, ηλικίας 28 ετών και οι δύο, και έναν Σύριο ηλικίας 40 ετών, οι οποίοι σε παραθαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης, παραβίασαν το παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτ/του, αφαίρεσαν δύο φωτογραφικές μηχανές μαζί με τους φορτιστές τους και ένα φορτιστή κινητού τηλεφώνου, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το και τράπηκαν σε φυγή.
Οι παθόντες ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Κρυονερίδας, για την κλοπή εις βάρος τους και εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις σε όλη την Κρήτη.
Εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι δράστες από περιπολούντες αστυνομικούς του Τ.Α.Ε.Μυλοποτάμου, στο Μπαλί Ρεθύμνης, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η τελευταία σύλληψη που έγινε χτες το πρωϊ στην Κίσαμο, αφορούσε έναν 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και Τ.Α.Ε. Χανίων, διότι σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο κρότου. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον Εισαγγελεά.
Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, ασχολήθηκαν τέλος και με μία υπόθεση ζωοκλοπής στα Νεροκούρου, καθώς τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από περιφραγμένο αγρόκτημα, κτηνοτρόφου περιοχής εικοσιτέσσερα (24) πρόβατα. Οι δράστες αναζητούνται, προανάκριση ενεργεί το Α.Τ. Σούδας.
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οι περισσότερες συλλήψεις την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, καθώς οι αστυνομικές αρχές, πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 10 άτομα.
Στην περιοχή της Χερσονήσου, συνελήφθη ένα 30χρονος ημεδαπός διότι σε γενόμενο έλεγχο που έγινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης μεικτού βάρους (10,4) gr. (σε μορφή σοκολάτας).
Το απόγευμα της Πέμπτης, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνέλαβαν μια 20χρονη ημεδαπή, διότι σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτριας καταστήματος, η νεαρή επιχείρησε να κλέψει ένα ζευγάρι υποδημάτων αξίας 70 ευρώ. Κατά την προσπάθεια διαφυγής της προξένησε απλές απλές σωματικές βλάβες στην καταγγέλουσα με τα χέρια της η οποία κατάφερε να την ακινητοποίησει και να συνελλήφθη απο προστρέξαντες Αστυνομικούς της ΥΑ Ηρακλείου.
Μία ακόμα γυναίκα, αλλοδαπή 32 ετών, συνελήφθη στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της ομάδας Δίας. Η 32χρονη μπήκε από ανασφάλιστη κεντρική είσοδο στο σπίτι μιας γυναίκας και αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα (χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης μάλιστα), ιδιοκτησίας ενώς 25χρονου αλλοδαπού ο οποίος αναζητείται. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ, καταδίωξαν τη δράστη και τη συνέλαβαν, επιστρέφοντας το κινητό στην κάτοχό του.
Κατά την προσαγωγή της στην ΥΑ Ηρακλείου, η 32ρονη επέδειξε δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, της Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής το οποίο ήταν καταφανέστατα πλαστό το οποίο και κατασχέθηκε .
Από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου συνελήφθησαν επίσης τέσσερα άτομα για παραβάσεις υγειονομικού Κανονισμού, τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο άτομα επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις. Και οι 9, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.
====ΠΛΑΙΣΙΟ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ
Το περιστατικό που “ξεχωρίζει” από το αστυνομικό δελτίο, καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου αστυνομικοί των ΤΑΕ Μεσαράς συνέλαβαν έναν 49χρονο ημεδαπό διότι κατόπιν πληροφοριών ότι ο ανωτέρω συλληφθής προμηθεύετε και εμπορεύεται στο κατάστημα του (βιβλιοχαρτοπωλείο) όπλα και φυσίγγια, διενεργήθηκε έρευνα στο ανωτέρω κατάστημα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια εκατό εξήντα (1160) πλήρη φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 8 mm και 9mm, καθώς και ένα (1) πιστόλι κρότου εύχρηστο μάρκας VALTRO mod. mini 9 με αριθμό F35669 Ιταλικής προέλευσης.
=======
ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν χθες στο Ρέθυμνο για απάτες, πλαστογραφίες κατ’εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ότι νεαρή ημεδαπή γυναίκα προσέγγιζε αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας και ισχυριζόμενη ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης, υποσχόταν ότι μπορεί να τους εφοδιάσει με δελτία αστυνομικής ταυτότητας, έναντι χρηματικού ποσού τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ.
Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία της συλληφθείσας και τα στοιχεία τριών (3) αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας τους οποίους είχε εξαπατήσει και εφοδιάσει με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας έχοντας εισπράξει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 10.000 ?.
Στα πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης, ο ένας εκ των παθόντων αλλοδαπών συνεργαζόμενος με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και Τ.Α. Γεροποτάμου, συμφώνησε με την 24χρονη, να του παραδώσει μεσημβρινές ώρες της 18-8-2010, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, δίδοντάς της, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ.
Πράγματι την 13.40΄ ώρα της 18-8-2010 συναντήθηκαν σε σημείο που είχαν προκαθορίσει στο Ρέθυμνο, η 24χρονη με τον παραπάνω παθόντα ο οποίος αφού παρέλαβε, το πλαστό δελτίο ταυτότητας, έδωσε σ? αυτήν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.600 ? σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη όμως άμεσα από τους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αποκλείσει τη περιοχή, βρέθηκαν δε στη κατοχή της και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας της καθώς και στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα των οποίων η γνησιότητα ερευνάται.
Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι η 24χρονη είχε ως συνεργό ένα 32χρονο ημεδαπό και σε έρευνα που ακολούθησε στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ανευρεθεί και κατασχεθεί τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και μεγάλος αριθμός διαφόρων εγγράφων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη Κρήτη για τυχόν έκδοση παρομοίων πλαστών δελτίων ταυτότητας.
ΦΡΙΚΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ
Τραγικό τέλος για άνδρα 71 ετών ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 6 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή Νίδα. Αμέσως μετά την κατάσβεση από άνδρες της πυροσβεστικής, μέσα στην καμμένη έκταση βρέθηκε ο άτυχος ηλικιωμένος και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Πρόκειται για κάτοικο του χωριού, ο οποίος μάλλον με το που ξέσπασε η φωτιά, η οποία κατέκαψε 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, στην προσπάθειά του να τη σβήσει, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πλευράς του ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε το πτώμα, αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια και αυτή την ώρα πραγματοποιείται ιατροδικαστική εξέταση για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη στον άτυχο άνδρα και έχασε τις αισθήσεις του. Κάτοικοι του χωριού πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι ο ηλικιωμένος ήταν μοναχικό άτομο και αρκετές φορές κατά το παρελθόν είχε κάνει λόγο ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του βάζοντας φωτιά. Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς πραγματοποιεί και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα