Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ:

Την υπογραφή τής Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, που έχει εκπονηθεί για την προστασία τής περιοχής τού Λαφονησιού στο Δήμο Ιναχωρίου, ζητούν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ με κοινή ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.
Οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου τονίζουν, στην ερώτησή τους, ότι “η περιοχή Λαφονήσι του Νομού Χανίων είναι προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο Φύση 2000 (NATURA). Στην Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης της αναγκαίας Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, με το περιεχόμενο τής οποίας έχει συμφωνήσει ο ενδιαφερόμενος Δήμος Ιναχωρίου. Η αρμόδια υπηρεσία τής Περιφέρειας Κρήτης έχει μεταβιβάσει αυτή τη μελέτη προς υπογραφή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις 25 Ιουνίου 2010”, σημειώνουν οι τέσσερις βουλευτές.
Παράλληλα, ρωτούν την αρμόδια υπουργό “πότε θα προχωρήσει στην υπογραφή αυτής της μελέτης, η οποία προστατεύει την περιοχή από τις ορέξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και τι άλλα μέτρα θα πάρει για παραπέρα κατοχύρωσή της”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα