Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων με επιπλέον προσωπικό, το αμέσως προσεχές διάστημα, ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.
Σε ερώτησή του, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Δαμιανάκης προτείνει να αξιοποιηθούν οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες από τις αστυνομικές σχολές, οι οποίοι θα ονομαστούν στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να καλυφθούν τουλάχιστον 20 από τις κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών στο Νομό, που αναμένεται σύντομα να φθάσουν τις 130.
Πρόκειται για αίτημα της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, ενώ αντίστοιχη απόφαση κατά την περυσινή χρονιά είχε συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, διευκολύνοντας σημαντικά τους ίδιους τους αστυνομικούς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Επίσης, ο Χανιώτης βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, μέσω του νέου μακροπρόθεσμου προγράμματος “Αντεγκληματικής Πολιτικής” για την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική προστασία των πολιτών και επισκεπτών του νομού από παραβατικές συμπεριφορές
Στην ερώτησή του ο κ. Δαμιανάκης τονίζει ότι η παραβατικότητα στο Νομό Χανίων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και, όπως σημειώνει, “την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό τής Αστυνομικής Διεύθυνσης καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες και εκτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του, αυτή παραμένει υποστελεχωμένη, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες του νομού”.
Ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρεται σε επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία “στη διάρκεια του 2009 σημειώθηκαν 372 κλοπές τροχοφόρων, 414 κλοπές – διαρρήξεις κατοικιών και καταστημάτων και 16 ληστείες. Οι υπάρχουσες ενδείξεις για το πρώτο εξάμηνο του 2010 συνηγορούν σε μία αντίστοιχη εικόνα”.
Και προσθέτει: “Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό ότι ακόμη και περιοχές με σημαντική τουριστική κίνηση, ο πληθυσμός των οποίων πολλαπλασιάζεται κατά την τουριστική περίοδο, αστυνομεύονται από ελάχιστα άτομα (Δήμοι Πλατανιά, Πελεκάνου κ.ά.)”.
Ο κ. Δαμιανάκης επικαλείται ακόμη στοιχεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με τα οποία “το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες, καθώς επίκειται η αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία τουλάχιστον 30 αστυνομικών, με συνέπεια ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων να φθάσει τις 130 και να δημιουργηθούν επιπλέον σοβαρές δυσλειτουργίες στο έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα