Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Μπράβο μας…

Παλιό λιμάνι Χανίων.
Χθες το πρωί.
Οι επισκέπτες, έλληνες και αλλοδαποί, έρχονται αντιμέτωποι με την… κακομοιριά μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά.
Ούτε -φαντάζομαι- η τελευταία.
Δυστυχώς…

Γ. Γεωργ.

Μνήμες

Ο μετέωρος νόστος τού Οδυσσέα για την Ιθάκη του, η σπαραχτική δήλωση του Γ. Παπανδρέου στην αρχή της διακυβέρνησής του για τη δική του, σύγχρονη Ιθάκη, το κλέος των απλών ανώνυμων, καθημερινών ανθρώπων, που συντάσσονται με το στόχο της εθνικής συστράτευσης. Ολα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως ρίχνουν άπλετο φως στην αγωνιώδη ιστορική διαδρομή του λαού μας, που… περνά τώρα από την ανασφάλεια στην αυτοπεποίθηση.
Η ατάσθαλη συμπεριφορά των παλαιοκομματικών και οι διδαχές της, το νεανικό σφρίγος των απλών πολιτών, η απελέκητη ρητορεία των ανθρώπων του μόχθου και η πίστη στην ελπίδα που γεννιέται, είναι ο φωτεινός οδηγός του χειμαζόμενου ελληνισμού, που φωνάζει όπως ο Οδυσσέας: “Δεν θα υποκύψω…”.
Γ. Ουν.

Tο μαντρί

Αξιότιμον κον Σαμαρά· Ενταύθα
Διευκολύνατε τα μάλα, το έργο του υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Το 2010 η πολιτική απενεχοποιήθηκε από τη μετσοβίτικη αντίληψη για το μαντρί.
Αλλαξε σελίδα…
Εύχομαι, τουλάχιστον, να τη γλυτώσει… ο καφετζής της Ρηγίλλης.
Γ. Ουν.

Φίλαθλο πνεύμα

Με το σύνθημα “Πειραιάς – Πόλη Θρύλος”, με σαφή αναφορά στον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του, ο “έκπτωτος” νεοδημοκράτης κ. Π. Μαντούβαλος ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία του για τη δημαρχία του Λιμανιού. Δεν ξέρω αν το όνομα του συνδυασμού του θα είναι “Γαύρος” ή “Θύρα 7”, αλλά ο κ. Μαντούβαλος δίδει ένα καλό παράδειγμα για την ποδοσφαιροποίηση των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση. Οι Δημοτικοί συνδυασμοί μπορούν να έχουν ανέξοδη προβολή αν διαλέξουν ένα τίτλο (Θύρα 7, Θύρα 13, Γαύροι κ.λπ.) από αυτούς τους οποίους, τα μέλη των ανά την επικράτεια συνδέσμων φιλάθλων, έχουν γράψει πάνω σε όλες τις πληροφοριακές πινακίδες καταστρέφοντάς τις, όπως ακριβώς καταστρέφουν και το φίλαθλο πνεύμα.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα