Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025

510 παραβάσεις του ΚΟΚ στον ΒΟΑΚ σε δύο μέρες

Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε 2ημερη δράση τροχονομικών ελέγχων σε όλο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης την 31.01 και 01.02.2025 με σκοπό «την πρόληψη και αποτροπή τέλεσης τροχαίων ατυχημάτων και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντείνουν στην πρόκληση αυτών»

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «η δράση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και των Σταθμών Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με αστυνομικούς και οχήματα (συμβατικά & έγχρωμα) από επιλεγμένες Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Συνολικά, ελέγχθηκαν -1.059- οχήματα και βεβαιώθηκαν -510- παραβάσεις εκ των οποίων:
• -127- για υπερβολική ταχύτητα,
• -22- μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• -39- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
• -32- αντικανονικό προσπέρασμα,
• -23- αντικανονικοί ελιγμοί,
• -9- χρήση κινητού τηλεφώνου,
• -9- στέρηση άδειας ικανότητας οδήγηση,
• -4- ληγμένη άδεια οδήγησης
• -7- για ταχογράφο,
• -3- για επισφαλή φόρτωση,
• -7- για έλλειψη ανακλαστήρων-λασπωτήρων-σήμανσης φορτηγών,
• -1- για μέθη
• -227- λοιπές παραβάσεις
Επιπρόσθετα ακινητοποιήθηκαν -7- οχήματα.
Για την αντιμετώπιση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια τροχονομικής αστυνόμευσης με στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε όλη την Κρήτη»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα