Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σαν τα… ρόδα

Αφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά για να συζητήσει -ανακοινώθηκε- επί μια ώρα, θέματα περιβάλλοντος, νερού, στερεών και υγρών αποβλήτων. Θέματα που απασχολούν το Νομό Χανίων.
Τώρα προεκλογικά
Δεν θυμάμαι, όταν η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση, να είχε κάνει κάτι τέτοιο ή να ενδιαφερθεί για την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισής τους.
Αφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά
για να δηλώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του εξαδέλφου του Κυριάκου Βιρβιδάκη για το διευρυμένο Δήμο Χανίων.

Τώρα προεκλογικά
Εδώ κολλάει… το τελευταίο, αλλά το πρώτο;
Ψιλό γαζί θα τα λεγα όλα αυτά. Και σίγουρα ουδείς σκεπτόμενος πολίτης τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του.
Οχι μόνο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και όλους -δεξιούς, κεντρώους, πασόκους, αριστερούς- η σύσταση να μη μας λένε τέτοια…
Ο ψηφοφόρος είναι έτοιμος -με λίγη ακόμη πρόκληση- να ακολουθήσει την προτροπή του Κώστα Μητρόπουλου: Θα σας μαυρίσω όλους. Θα ρίξω λευκό .
Γ.Π.

Εικόνες ντροπής
Αγανάκτηση προκαλεί η καταστροφή τμήματος του οδοστρώματος στην περιοχή από και προς το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας, στην περιοχή του Στομίου. Αρκετά τετράγωνα πάνω και κατά μήκος της ασφάλτου φυτεύτηκαν δέντρα, λες και δεν υπήρχε άλλος χώρος.
Επιπλέον η πληροφοριακή πινακίδα, λίγες δεκάδες μέτρα πριν από τη διασταύρωση του δρόμου για το χωριό Κεφάλι, αριστερά, παραμένει μουτζουρωμένη. Σε αυτή τη διασταύρωση, οι ξένοι έβλεπαν στην πινακίδα τη χιλιομετρική απόσταση για τα Χανιά, πόσα χιλιόμετρα είναι από τη μία πλευρά και πόσα από την άλλη. Ντροπή, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για όποιον κάνει αυτές τις ενέργειες!

Γ.Η.Κ.

Ο Σίσυφος

Οσμίζεται εθνικές εκλογές (διπλές) ο κ. Σαμαράς. Ο αγώνας του Σίσυφου, να κατακτήσει την κορυφή. Ο Ματαιόπονος αγώνας μιας παράταξης που απέτυχε, να καθαρισθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δίχως την απαιτούμενη αυτοκριτική και πολιτική αυτεπιστασία.
Ο Σισύφιος μύθος, για τα… ναυάγια που δεν πέταξαν λαϊκίστικη σαβούρα, και λιγουρεύονται θρόνους και μεγαλεία.
Οι ερινύες της πολιτικής, ν ανεβαίνεις βουνά φορτωμένος βράχους και βαρίδια, που λίγο πριν την κορυφή κατρακυλούν… Στο κεφάλι σου…

Γ. Ουν.

Το Φοινικόδασος

Οι κύριοι που έστειλαν την αστυνομία να ξηλώσει τους πραγματοποιούντες κάμπινγκ στο φοινικόδασος και την ακτή Πρέβελη ξέχασαν για αρκετό χρόνο να ενεργοποιήσουν το πανάκριβο σύστημα πυρανίχνευσης. Ξέχασαν να στείλουν την αστυνομία γι αυτούς που καταστρέφουν την περίφραξη για να βάζουν τα ζώα τους σε προστατευόμενο φυσικού καλλούς χώρο.
Ξέχασαν να στείλουν εργάτες κατά περιόδους να μαζεύουν τα εύφλεκτα σκουπίδια (που δεν οφείλονται στους κατασκηνωτές) και να μηνύσουν όσους ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια.
Ξέχασαν όποια άλλα μέτρα προστασίας. Καλά, που ως γνωστό από την αρχαιότητα, ο φοίνικας (παριστάμενος σαν πουλί) αναγεννάται εκ της τέφρας του και έτσι οι ειδικοί γνωματεύουν ότι θα αναγεννηθεί -και με τη συμβολή τους- το δάσος κάποτε.
Αλλά τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα στους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και άλλους;

Α. Πλυμάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα