Συμβαίνει πολλές φορές και μάλιστα σε τουριστικές περιοχές να κλείνουν ή να καταπατούνται δημόσιοι χώροι όπως δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παράπονα, ενίοτε δε και διαπληκτισμοί. Αλλά και στις παραλίες με το να μην τις ελέγχουν οι αρμόδιοι, γίνονται καταπατήσεις. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά σε βάρος του τόπου, πολλοί δήμοι φαίνεται να αδιαφορούν για την όλη κατάσταση.
Γ.Η.Κ.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.