Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Απο την Κατερίνα στη… Μιλένα!

Φαίνεται πως την βασκάναμε την κα Κατερίνα Μπατζελή, όταν προ ημερών σε σχόλιο μας για τις θέσεις της για την Κρητική – Μεσογειακή διατροφή, γράφαμε ότι δεν ξέρουμε αν θα είναι ακόμα Υπουργός όταν δημοσιευτεί αυτό το σχόλιο. Γιατί την επομένη, πράγματι, με τον ανασχηματισμό η κα Κατερίνα έχανε την θέση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ μια άλλη γυναίκα η κα Μιλένα Αποστολάκη ερχόταν σαν Υφυπουργός στο ίδιο Υπουργείο!
Ετσι, από την Κατερίνα στην Μιλένα, κρέμονται για άλλη μια φορά οι τύχες μιας άλλης πολύπαθης «γυναίκας», της Γεωργίας, που στηρίζει το βιός χιλιάδων αγροτών της χώρας.
Και δεν ξέρουμε αν πράγματι η κα Μπατζελή ήταν  χειρότερη από τις άλλες Υπουργούς που ενώ φέρονταν  «υπ? ατμόν» τελικά παρέμειναν ή αν αποτέλεσε την «Ιφιγένεια» του ανασχηματισμού.   Βέβαιο όμως είναι, ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, εδώ ο Γιώργος, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Γι? αυτό προς το παρόν δεν κάνουμε παραπέρα κριτική.
Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κα Μπατζελή, παρά τις σχέσεις με το αγροσυνεταιρικό κατεστημένο, τελικά δεν κατάφερε να προχωρήσει σε μια ριζική ανασυγκρότηση του «πνέοντος τα λοίσθια» πλέον Συνεταιρικού κινήματος. Γι? αυτό εκπλήσσει οπωσδήποτε η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της, μια μέρα πριν τον ανασχηματισμό, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας, κατατάσσοντάς την μεταξύ των «μεγαλύτερων εχθρών του Συν/κου κινήματος που έχουν καταγραφεί από την Κατοχή και την επτάχρονη Δικτατορία»! Και αυτό, εξαιτίας της μονομερούς, όπως γράφει ο κ. Πρόεδρος, ενέργειας της Υπουργού να μειώσει σε νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ την επιχορήγηση της ΠΑΣΕΓΕΣ από τα έσοδα του ΕΛΓΑ από 2,5 σε 1,2%!
Πάντως, μετά την κα Μπατζελή μια άλλη γυναίκα, η οποία όπως γράφει στο βιογραφικό της, κατάγεται από την Κρήτη, έρχεται στο ίδιο Υπουργείο. Πρόκειται για την κα Μιλένα Αποστολάκη  η οποία, μπορεί να μην έχει  γνώση και εμπειρία των αγροτικών προβλημάτων της Κρήτης, έχει όμως αρκετές εμπειρίες  από το πέρασμά της στο υφυπουργείο Ανάπτυξης όπου είχε τομέα ευθύνης το Εμπόριο και την Προστασία του Καταναλωτή. Ετσι η ανάθεση τώρα σε αυτήν, όπως λέγεται, της εποπτείας του ΕΦΕΤ και του ελέγχου της αγοράς παρέχει πολλά περιθώρια για βελτίωση της Εμπορίας των αγροτικών προϊόντων!
Αρκεί να θελήσει και αυτή να εξετάσει το θέμα αυτό σοβαρά και να έχει το θάρρος και την δύναμη να συγκρουστεί με κατεστημένα παρασιτικά συμφέροντα αλλά  και με τις δομές του Υπουργείου που έχουν πλέον καταστεί αναχρονιστικές και κέντρα οχύρωσης της γραφειοκρατίας;
Ιδωμεν.
Ν.Μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα