Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δομικού ανασχηματισμού παρεπόμενα

ΑΝ ΑΥΤΟ -το «πλην Νομού Χανίων»- στον πρόσφατο πολυ-αναμενόμενο και πολυσυζητημένο «δομικό» κυβερνητικό ανασχηματισμό ήλθε ως… ποινή για τα Χανιά -αφού ουδόλως αυτά εκπροσωπούνται- τότε μάλλον τιμωρούνται κι όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ! Κι αυτό, μάλλον επειδή το εδώ ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε, εδώ και χρόνια, παρ? όλη τη γενναιοδωρία των ψηφοφόρων του, να έχει «πράσινους» Δήμαρχο και Νομάρχη!
Υπάρχει έλλειψη προσώπων ή μήπως αδυναμία να πεισθούν οι αποδεδειγμένα κατάλληλοι να «μπουν στην πολιτική», να συμμετάσχουν στις διαδικασίες; Ή, μήπως οι ίδιες οι εφαρμοζόμενες κομματικές διαδικασίες δεν είναι πια τόσο δημοκρατικές ώστε να εμπνέουν συμμετοχή και αξιοκρατία;
Η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ που δείχνει το ντόπιο ΠΑΣΟΚ με την επιμονή του, χρόνια τώρα, σε ορισμένα μόνο πρόσωπα
-εκλαμβανόμενα ως τα μόνα «ικανά και έμπειρα»- είναι δυνατόν (αν δεν γίνει η μέγιστη συσπείρωσή του στις επικείμενες εκλογές) να το ξανα-οδηγήσει σε ήττα! Κάτι που βέβαια, δεν θα είναι ευχάριστο ούτε για την πόλη, ούτε και για το νομό. Το «μίγμα» παλαιών και δοκιμασμένων μελών μαζί με νέα αλλά «ορεξάτα» στελέχη/συνεργάτες, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή «μεταβατική σύνθεση». Ο «Καλλικράτης» χρειάζεται τέτοιες συνθέσεις, τόσο για την κατανόηση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όσο και για την προώθηση των νέων πολιτικών και προγραμμάτων.

Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα