Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Ερωτας εναντίον φιλίας
Λονδίνο
Το τίμημα του έρωτα είναι πικρό για τους φίλους του ερωτευμένου, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.  Κάθε νέα ερωτική σχέση οδηγεί κατά μέσο όρο στην απώλεια δύο πολύ-πολύ καλών στενών φίλων, κάτι που συμβαίνει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Η μελέτη που διενεργήθηκε από τον καθηγητή Ρόμπιν Ντάνμπαρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει ότι ένας από τους καλούς στενούς φίλους θυσιάζεται στο βωμό του έρωτα αφού στην καρδιά του κολλητού του τη δική του φιλική θέση παίρνει ο νέος ερωτικός σύντροφος. Ακολουθεί και ένας δεύτερος καλός στενός φίλος, ο οποίος περίπου χάνεται, αφού δεν απολαμβάνει πλέον μεγάλης προσοχής και ενδιαφέροντος από την πλευρά του “ερωτοχτυπημένου”.
“Οταν οι άνθρωποι ξεκινούν μια νέα ερωτική σχέση πετάνε στα σύννεφα με αποτέλεσμα ο κύκλος των στενών καλών φίλων τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον δύο”, εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Μπίρμιγχαμ όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η μελέτη του.
Το φαινόμενο αυτό εξηγείται πολύ απλά: Οταν κάποιος ή κάποια χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα, δεν έχει ελεύθερο χρόνο γιατί κάθε λεπτό της ζωής του αφιερώνεται στη νέα αγάπη του, με αποτέλεσμα να μην έχει διαθέσιμο χρόνο να ασχοληθεί με τα φιλαράκια του, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ντάνμπαρ.
Στη μελέτη του μετείχαν 428 γυναίκες και 112 άνδρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών που απάντησαν σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τις ερωτικές σχέσεις τους και πόσο αυτές επηρεάζουν της φιλικές τους σχέσεις.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
´Μπλόκο´ στο Google Street

H Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Τσεχίας απέρριψε, για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μόλις μήνες, αίτημα της Google να συνεχίσει να συλλέγει φωτογραφίες από την Πράγα και τρεις ακόμα πόλεις της χώρας ώστε να προσφέρει την υπηρεσία εικονικής περιήγησης Street View με πανοραμικές τρισδιάστατες φωτογραφίες των δρόμων.
Η Αρχή είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα τον Δεκέμβριο του 2009.
«Η διαδικασία συλλογής ενδέχεται να παραβιάζει το νόμο», σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή στην χώρα των 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, η Αρχή δεν απαγορεύει στο Google να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που έχει ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 συλλέξει, αν και η συζήτηση για τη χρήση των πληροφοριών συνεχίζεται.
Η Αρχή εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με την νομιμότητα της επεξεργασίας και τόνισε ότι θα μπορούσε να δώσει την άδειά της για να συνεχιστεί η συλλογή εάν μπορούσε να βεβαιώσει ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει νόμιμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα