Είναι γνωστή η ρήση του αείμνηστου Κων. Καραμανλή ότι στην πολιτική, «όσα λέγονται δεν γίνονται και πολλά από όσα γίνονται δεν λέγονται». Την ίδια αναντιστοιχία βρίσκουμε και στο περιεχόμενο θρησκευτικών κανόνων τους οποίους οι «πιστοί» ξεπερνούν με «τεχνικές» όπως αυτή των μοναχών του Μεσαίωνα, οι οποίοι μετονόμαζαν το κρέας σε «οψάριον» για να απολαμβάνουν επιθυμητές γεύσεις με την ευλογία του Αγίου Πνεύματος. Η εφευρετικότητα για υπέρβαση απαγορεύσεων που θέτουν νόμοι και θρησκείες έχει επεκταθεί μέχρι τις μέρες μας σε πολλούς οικονομικούς τομείς όπως και αυτός των επενδύσεων. Προχθές το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Χ. Παμπούκης προσπαθώντας να διαλύσει τις φήμες ότι το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα μετατραπεί σε Λας Βέγκας της Μεσογείου, είπε κοφτά ότι «Οι Άραβες απαγορεύουν τον τζόγο» για να παρέμβει ο κ. Ρέππας και να παρατηρήσει με νόημα «Όχι όμως στο εξωτερικό» και ο κ. Πάγκαλος για να συμπληρώσει υπομειδιώντας ότι «Και το κάπνισμα απαγορεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καπνίζουν». Τελικά ο υπουργός Επικρατείας αναγκάστηκε να εκδώσει αργά το απόγευμα σχετική ανακοίνωση με την οποία προσπαθούσε να διασκεδάσει τους φόβους μετατροπής του «Ελληνικού» σε χώρο τζόγου. Ο κ. Παμπούκης προφανώς δεν αγνοεί την «τεχνική» των μοναχών του Μεσαίωνα, ούτε την Τσαρούχειο ρήση ότι καθένας στην χώρα μας είναι ότι προλάβει να δηλώσει, ούτε βεβαίως τον κανόνα του Κ. Καραμανλή του Α΄. Μαζί του και κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, με αξιοθαύμαστη ταχύτητα προσαρμογής σ? αυτό το πνεύμα, ορκίζονται δημόσια ότι είναι ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί και στο «μιλητό» «φυλάνε σταυρό» για την κομματική τους προσήλωση διαβεβαιώνοντας μυστικά (!) τους συνομιλητές τους ότι κατέρχονται έχοντας αμέριστη την κομματική «στήριξη» και αυτοπροτείνονται ως κομματικές επενδύσεις?! Κι ύστερα λένε πως ο Ιανός δεν ήταν ο θεός των εκλογών?!
ΑΕΣ
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.