Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

ΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

«Λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς από το Αργος (7-10-10), προκαλώντας αίσθηση και ποικίλα σχόλια με τη φράση που χρησιμοποίησε.

[-Δηλαδή εμείς που καταπίνουμε Centrac, Prozac ή δεν ξέρω τι άλλο ηρεμιστικό, δεν είμαστε Έλληνες της «εθνικής κατάθλιψης»; Στόχος του κ. Σαμαρά είναι μάλλον να καταστήσει την Ελλάδα χώρα της «κατάπληξης» με τα όσα ωραία «μαθητικά» αντιπολιτευτικά επιχειρήματα μας αραδιάζει.]
Μια προσφιλής προσέγγιση του κ. Σαμαρά είναι: «Πέρυσι ο πρωθυπουργός έλεγε ότι ´λεφτά υπάρχουν´ και μετά μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Σήμερα, μας λέει ότι για τα δικά του σφάλματα φταίει και πάλι η ΝΔ». Και συνεχίζει με επιθετικό ύφος: «Και τότε έλεγε ψέματα. Και τώρα λέει ψέματα. Με μια διαφορά: ότι τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος».

[-Κρίμα, γιατί εσείς -οι της Ν.Δ.- λέγατε ψέματα μια ολόκληρη εξαετία (2004 -2009) και γι? αυτά τα οργιώδη ψέματά σας σάς τιμώρησε ο λαός με την ψήφο του? Λύσεις θέλουμε. Όχι ποιος λέει ψέματα που ξέρουμε έτσι κι αλλιώς.]

Η οξεία αντιπαράθεση της Ν.Δ. κατά του ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο θυμίζουν αυτό που έλεγε ο ένας Α?ερικανός συγγραφέας, ο Χ. Μένκεν: «Το ένα κό??α αφιερώνει την ενέργειά του για να αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει και τα δυο έχουν δίκιο».

[-Τουλάχιστον αυτό απέδειξε η βαθιά οικονομική κρίση στην οποία μας βύθισαν όλοι.]

ΣΤ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα