Βουκουρέστι
Στο τμήμα του Δούναβη που διασχίζει τη Ρουμανία έφτασαν τα τοξικά λύματα από την Ουγγαρία, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να ανανεώσει για δέκα χρόνια τη διάκριση ευρωπαϊκών προστατευμένων περιοχών που είχε δώσει το 2000 στο Οικοσύστημα του Δέλτα του Δούναβη (RBDD).
Πάντως, δεν έχει επηρεαστεί η ποιότητα των υδάτων, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Ρουμανίας (ΑΝΑR), η οποία ανέφερε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από τα νερά του ποταμού και ύστερα από αναλύσεις που έγιναν, οι τιμές των διαφόρων δεικτών είναι σε επιτρεπτά όρια.
Σύμφωνα με το Ρουμανικό Ινστιτούτο Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδάτων το επίπεδο του pH στο τμήμα Μπαζίας, όπου ο Δούναβης εισέρχεται στη Ρουμανία, είναι 7,73.
Από την πλευρά της, η Υπουργική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε στη σχετική απόφαση ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία διαφόρων χωρών, όπως της Μολδαβίας, της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, για την προστασία του Δέλτα του Δούναβη και άλλων κρατών για τα Δέλτα άλλων ποταμών που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενες περιοχές.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης από το 1965 χαρακτηρίζει Προστατευόμενες Περιοχές, σημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της βιολογικής και γεωλογικής μορφολογίας της Ευρώπης.
Στη Ρουμανία, εκτός από το Δέλτα του Δούναβη, έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενες περιοχές το Πάρκο Ρετέζατ και το Πάρκο Πιάτρα Κραϊουλούι.