ΘΕΛΟΥΜΕ δεν θέλουμε, η δεξιά παράταξη (Ε.Ρ.Ε. – Ν.Δ.) μεταπολεμικά και κυρίως μεταπολιτευτικά υπήρξε ο δεύτερος πόλος στις εξελίξεις της χώρας. Βαυκαλίζεται σήμερα ότι έχει κερδίσει ως Κεντροδεξιά τον «μεσαίο χώρο» (με ό,τι σημαίνει σήμερα ένας τέτοιος όρος) και επομένως έχει μεγεθύνει την εμβέλειά της στην κοινωνία. Κάτι βέβαια που αντίκειται με την πραγματικότητα (δημοσκοπήσεις). Αλλά και όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της μετεκλογικά δεν μας είναι αδιάφορα, αφού έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό μας σύστημα επηρεάζοντας και την ίδια τη χώρα. Βλέπετε, ο δικομματισμός στην Ελλάδα είναι ζυγαριά: Πότε για τη δεξιά και πότε για το «σοσιαλισμό», όπως τον εννοεί το ΠΑΣΟΚ! Ετσι, το ενδιαφέρον μας είναι διττό.
ΣΤΗΝ κρίσιμη εποχή μας η Δεξιά του Σαμαρά ζει μία από τις χειρότερες περιόδους των μεταπολιτευτικών χρόνων. Με τα ποσοστά της να συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο (21% τελευταία δημοσκόπηση, Οκτ. 2010). Βλέπετε, η ήττα του Κ. Καραμανλή το 2009 αποδείχθηκε «ιστορικών διαστάσεων», αφού στη συνείδηση του απλού ψηφοφόρου ταυτίστηκε με την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τα ψεύδη με τα Greek Statistics, η αναξιοπιστία (Αλογοσκούφης) που μας έβγαλε από τις αγορές, τα πρόθυρα πτώχευσης στα οποία βρισκόμαστε, ο δυσχερής πια δανεισμός μας αλλά και ο διεθνής διασυρμός, μας συνοδεύουν βασανιστικά σήμερα?.
ΚΙ ΑΝ μεν ο Κ. Καραμανλής αρνείται επίμονα να μας «εξηγήσει» τι συνέβη στα χρόνια της πρωθυπουργίας του και πήραμε ανεπιστρεπτί την κάτω βόλτα, η εκλογή του κ. Σαμαρά δεν έδωσε και την ανάλογη «αισιόδοξη» ορμή για ανόρθωση του κύρους του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση «ανούσια και φτωχά» λεκτικά επιχειρήματα, που δεν πείθουν παρά μόνο αυτούς που θέλουν να τον πιστέψουν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της Ν.Δ., απομακρύνθηκε από «κεντρικές επιλογές της φιλελεύθερης παράταξης» στην οικονομία (με τις «ανέφικτες λύσεις» που προτείνει). Η δε απομάκρυνση (Ντόρα) από την παράταξη ατόμων που στήριζαν και υπο-στήριζαν την παράταξη υπήρξε μοιραίο λάθος του.