Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Fast track

Είναι προφανές ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις εγχώριες και ξένες και ακόμη προφανέστερο είναι ότι από τις ξένες ενδιαφέρουν περισσότερο οι μεγάλες και «γρήγορες», οι λεγόμενες επενδύσεις «fast track».
Τη νέα ρύθμιση όμως που πήγε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Παμπούκης και η οποία συνδέει τις αποκρατικοποιήσεις με τις «fast track» επενδύσεις, πολλοί, ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές τη θεωρούν θολή.
Η αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας είναι θέμα μεγάλης σημασίας και απαιτεί νομοθετική αντιμετώπιση με ιδιαίτερη προσοχή και σαφήνεια ως προϋπόθεση της διαφάνειας, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει θέσει στην κορυφή της κυβερνητικής πολιτικής. Το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να μην έχει «παράθυρα» που θα επιτρέπουν καταστρατήγηση των εγγυήσεων για να βολευτούν «λαμόγια» εγχώρια ή ξένα ή να δικαιολογούν την όποια καθ΄υπερβολή καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η περίπτωση του «Αστακού» αποτελεί ήδη χρήσιμο παράδειγμα βιασύνης, επιπολαιότητας στους χειρισμούς και επικοινωνιακής προβολής ασύμβατης με την πραγματικότητα. Έτσι στις πρώτες και άμεσες υποχρεώσεις των νέων δημάρχων είναι να οργανώσουν τα κτηματολόγια των δήμων τους, εξασφαλίζοντας την ισχύ και καθαρότητα των ιδιοκτησιακών τίτλων, πριν δουν κάποια διυπουργική επιτροπή ή έναν υπερυπουργό να δίνει άδεια να εγκαθίσταται στους Αγίους Αποστόλους ή στο Μπάλο κάποιο Αραβικό «Spa»?!     
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα