Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ξαναβρέθηκαν λεφτά?!

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές  για την Αυτοδιοίκηση τόσο αυξάνεται η πολεμική κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο το μνημόνιο. Η αντιπολίτευση, χωρίς να προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο ή σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη δημοσιονομική κρίση, προσπαθεί να κερδίσει την ψήφο των πολιτών, επικεντρώνοντας την κριτική της στις δυσάρεστες συνέπειες στους μισθούς , στις συντάξεις και στο «κάθισμα»  της αγοράς.
Και ενώ η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από το 12,7% στο παρά κάτι 16% φόρτωσε τον κρατικό μπεζαχτά με την υποχρέωση να βρει επιπλέον 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να πετύχει τον στόχο που θέτει το Μνημόνιο και ενώ όλοι όσοι διεκδικούν θέση τοπικού μνημονιομάχου καταφέρονται εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και ο ένας μετά τον άλλο δεσμεύονται ότι αν εκλεγούν θα  απαγορεύσουν την? είσοδο του μνημονίου στην Περιφέρεια ή στον Δήμο τους, η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να στρογγυλοποιήσει προς τα επάνω την βάση εκκίνησης των υποχρεώσεων της χώρας για το 2011. Τι 2,3 δισ. σου λέει, τι 2,5; Θα μοιράσει λοιπόν, στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους «εκλογικό» επίδομα από 100 έως 300 ευρώ διότι στην Ελλάδα είμαστε, εκλογές διπλές γίνονται, δεν είναι δυνατόν να μην μοιραστούν λεφτά. Αλλά κύριε πρωθυπουργέ μας, μήπως ξεθαρρεύετε επικίνδυνα; Μήπως η παροχολογία φάει τη φορολογία και το έλλειμμα μείνει έλλειμμα;
Διότι, τα πράγματα είναι ζόρικα, προδιαγεγραμμένα και θαύματα δεν γίνονται. Ο λογαριασμός θα έλθει μετά τις εκλογές, όποια κι αν είναι η έκβασή τους και θα τον πληρώσουν πάλι οι? φτενοί?!.                  

ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα