Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Οραματίζονται την πόλη του αύριο

Το όραμά τους για τα Χανιά του αύριο παρουσιάζουν με τα σχόλιά τους στην ιστοσελίδα των ´Χανιώτικων νέων´ κάτοικοι της πόλης μας ζητώντας από τους υποψηφίους δημάρχους λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν.
Το ´haniotika-nea.gr´ δίνοντας βήμα στον αναγνώστη ρώτησε τους πολίτες ´Τι περιμένουν από τη νέα Δημοτική Αρχή στα Χανιά´. Τα συναισθήματα των αναγνωστών ποικίλουν. Θυμός, απογοήτευση αλλά και ελπίδα για μια πόλη που ´διψάει´ για παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να την καταστήσουν μια από τις πιο όμορφες και πιο φιλόξενες.
Ζητήματα κοινωνικής μέριμνας, περιβαλλοντικά θέματα, προβλήματα της καθημερινότητας, παρεμβάσεις στην παλιά πόλη και στο κυκλοφοριακό, είναι τα πιο συνηθισμένα αιτήματα των πολιτών προς τους υποψηφίους, μερικά από τα οποία παρουσιάζουμε σήμερα.

Σημαντικά προβλήματα που θα οξυνθούν με την οικονομική κρίση είναι οι άποροι, όσοι έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης, από τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι αυτούς που θα έχουν δυσκολίες στο να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Υπάρχει ανάγκη ο νέος Δήμος να στηρίξει με κάποιο ειδικό γραφείο κοινωνικής μέριμνας -με ψυχολόγους- μια κοινωνική πολιτική που θα διαθέσει πόρους σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Μπορεί να στηρίξει με τρόπο δημόσιας πρόσκλησης ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις που δοκιμάζονται (να συσταθεί ειδικό γραφείο γι? αυτό, όπως και για τους μετανάστες). Να δημιουργήσει ή να στηρίξει συσσίτια, να δημιουργήσει στον χώρο του παλιού νοσοκομείου ίσως ιατρείο με εθελοντές γιατρούς και φαρμακείο από δωρεές κ.λπ. Στο κυκλοφοριακό να δοθεί λύση, δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Δημιουργία θεάτρου με δυνατότητα να μετατραπεί σε στεγασμένο.
Γ.Γ.

Περιμένω να ΥΠΗΡΕΤΕΙ το κοινό καλό και όχι τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ που απορρέουν απο την κεντρική πολιτική σκηνή. Περιμένω επίσης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έναν Δήμο που θα είναι σημείο αναφοράς και όχι φτωχός συγγενής. Τέλος, ας πάρουμε όλοι θέση για να βοηθήσουμε το μέλλον μας, όποιος κι αν είναι δήμαρχος είτε με γόνιμη κριτική και αντι-προτάσεις είτε με συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν το που και πως θέλουμε να ζούμε και το τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Α.

Να ρυθμίσει το κυκλοφοριακό, να διαθέσει πάρκινγκ (όχι επί πληρωμή), όπως σε άλλες πόλεις.
Γ.Ρ.

Σοβαρότητα, σεβασμός στην ανάγκη του πολίτη, προστασία των αδύναμων και ευπαθών ομάδων, χρηστή διαχείρηση με τιμιότητα και ηθική.
Π.

Να γίνει κάτι ώστε να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος από τον κόμβο των Μουρνιών μέχρι την Αναγνώστου Γογονή γιατί είναι ντροπή η παρούσα κατάσταση! Και ανάδειξη των μνημείων του νέου Δήμου (Ιτζεδίν, τείχη παλιάς πόλης). Αν και δεν είναι πολλά ούτε δύσκολα αυτά, για κάποιο λόγο δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, τυχαίο;;;
Σ. Μ.

Ένα και μόνο θα ήθελα να δω από τη νέα Δημοτική Αρχή. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ! Τα ούτως ή άλλως καθυστερημένα ως προς την υλοποίησή τους (και συχνά υπαγορευμένα από ελάχιστους) «μπαλώματα» που σχεδιάζονται, μας αναγκάζουν να σερνόμαστε πάντα πίσω από την υπερταχεία των εξελίξεων. ΑΣ ΔΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ? κι ας μη προλάβει να την υλοποιήσει αυτός.
Ν.

Αναβάθμιση και πεζοδρόμηση όλης της παλιάς πόλης. Ανάδειξη και χρησιμοποίηση Νεωρίων. Αξιοποίηση παραλίας Κουμ Καπί. Περαιτέρω αξιοποίηση Αγίων Αποστόλων. Επέκταση αεροδρομίου Χανίων και χρησιμοποίηση λιμανιού Σούδας για κρουαζιερόπλοια αλλιώς σε κοντινά χωριά (π.χ. Πλατανιάς).
Κ.Π.

Μεγάλη επισκεψιμότητα
στην ιστοσελίδα των ´Χ.Ν.´

Αυξάνεται σταθερά η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα των ´Χανιώτικων νέων´, με τα στατιστικά στοιχεία να καταγράφουν περισσότερες από 150.000 επισκέψεις στο www.haniotika-nea.gr, τον Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της εφημερίδας 155.836 χρήστες με τις περισσότερες επισκέψεις να καταγράφονται στις 23/9 όπου βασικό θέμα της εφημερίδας ήταν η καταστροφική πυρκαγιά στο Σέλινο.
Για τον Οκτώβριο, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τις 25 του μήνα, η ιστοσελίδα δέχτηκε 140.844 επισκέψεις με τις περισσότερες να καταγράφονται στις 19/10, όπου κύριο θέμα της εφημερίδας ήταν το τροχαίο δυστύχημα στον
εθνικό δρόμο Ρεθύμνου – Ηρακλείου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας προέρχονται από ελληνικές πόλεις, ενώ ακολουθούν οι Η.Π.Α., η Ιταλία, η Ελβετία, η Αυστραλία και ο Καναδάς. Η ανταπόκριση των ομογενών είναι μεγάλη, γεγονός που καταγράφεται και στα σχόλια που αφήνουν στην ιστοσελίδα.  Αυξητική πορεία καταγράφουν και οι ´φίλοι´ των ´Χ.Ν.´ στο Facebook, αγγίζοντας τις 3.500, ενώ η εφημερίδα κάνει τα πρώτα της βήματα και στο Twitter (http://twitter.com/#!/HaniotikaNea)

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα της εφημερίδας παρέχει τη δυνατότητα διαφήμισης σε προσιτές τιμές για τις επιχειρήσεις της Κρήτης και όχι μόνο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Διαφημιστικό Τμήμα, στα τηλεφώνα 2821070563-4-5 και στο e-mail hanea@otenet.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα