Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ (2010 ΕΓΧ 103?)

Φαντασίας, μεταφορά του γνωστού video game, αλλά και της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων
Σκην.: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν Συνθ.: Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ Ηθ.: Ντεβ Πάτελ, Τζάκσον Ραθμπόουν, Κλιφ Κέρτις, Νικόλα Πετζ, Τζέσικα Άντρες
Τέσσερα έθνη? τέσσερεις φυλές? ένα και μοναδικό πεπρωμένο

Άνεμος, Νερό, Γη, Φωτιά… Σύμφωνα με τους Θρύλους, ο κόσμος χωρίζεται σε 4 φυλές. Τέσσερα έθνη, άρρηκτα δεμένα από το πεπρωμένο? Ξαφνικά το Έθνος της Φωτιάς κηρύσσει τον πόλεμο στα υπόλοιπα και δε διαφαίνεται στον ορίζοντα καμιά ελπίδα διαφυγής, καθώς όποιος αντιστέκεται στους Φλογοκάμπτες αφανίζεται. Ο Άανγκ είναι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να ελέγχει και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και συμμαχεί με την Κιτάρα, μια Νεροκάμπτρια και τον αδελφό της, τον Σόκα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο κόσμο?
Μεγαλεπήβολη, φιλόδοξη και πανάκριβη προσπάθεια, μια παραγωγή που ωστόσο πατάει στο κενό, από τον ιδρυτή του μεταφυσικού θρίλερ (Η 6η ΑΙΣΘΗΣΗ). Η ταινία αναλώνεται στα ειδικά εφέ, τις επικές μάχες και τα εντυπωσιακά σκηνικά, αλλά μέχρι εκεί. Οι ?τρύπες? και οι ασάφειες που παραπέμπουν στη μεταφυσική, αποδεικνύονται μεταφυσικές μπούρδες και το μόνο που καταφέρνουν οι συντελεστές της ταινίας στο σύνολό της, είναι να πείσουν το θεατή για το αντίθετο?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα