Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αναβολή πήραν οι 16 κατηγορούμενοι

Αναβολή για τις 11 Νοεμβρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη συμπλοκή οπαδών στην πλατεία 1866, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, για την οποία έγιναν 16 συλλήψεις νεαρών.
Οι συλληφθέντες (ηλικίας από 18 έως 28 ετών) κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά και παράβαση των Νόμων ´περί όπλων´ και ´περί πυροτεχνημάτων´. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, δεν αποδέχονται καμία από τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην πλατεία 1866 μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, από τον πετροπόλεμο των οπαδών, είχαν προκληθεί μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα (θραύση υαλοπινάκων) και σε μια τζαμαρία καταστήματος στην οδό Κορκίδη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην οδό Κορωναίου και συνεπλάκησαν με οπαδούς του Ολυμπιακού. Την ώρα της συμπλοκής ήταν παρόντες τέσσερις μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και με τη συνδρομή της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. το περιστατικό έληξε.
Εκείνο το βράδυ, η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 20 άτομα, ανάμεσά τους 4 ανηλίκους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο και πήραν αναβολή για τις 11 του μηνός. Οι 16 νεαροί συνελήφθησαν εντός του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην οδό Κορωναίου και όπως υποστηρίζουν δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια, αφού κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην οδό Κορκίδη αυτοί παρέμεναν εντός του συνδέσμου.
Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε προχθές η Αστυνομία, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
– Ενα κόκκινο σακίδιο που περιέχει δύο μαύρες κουκούλες, πέντε φωτοβολίδες και μία σιδερογροθιά.
– Τρεις φωτοβολίδες.
– Δύο σιδερογροθιές.
– Ενας μεταλλικός κρίκος.
– Τρία σιδερένια πτυσσόμενα γκλοπ.
– Εξι κεφαλές τρυπανιού,  μήκους από 35 μέχρι 53 cm.
– Δύο ξύλινες ράβδοι,  μήκους 104  και 173 cm.
Και οι 16 κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με τα παραπάνω ευρήματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα