Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

105.000 επί πληρωμή συνδέσεις

Λονδίνο
Οι βρετανικές εφημερίδες Τάιμς και Σάντεϊ Τάιμς, στις οποίες η πρόσβαση στο Ιντερνέτ από τον περασμένο Ιούλιο γίνεται μόνον επί πληρωμή, έχει καταγράψει «πάνω από 105.000 πληρωμένες συνδρομές» σε τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε χθες ο ιδιοκτήτης του, παραδεχόμενος μία σημαντική πτώση της κυκλοφορίας της στο διαδίκτυο.
Από τεσσάρων μηνών, οι αναγνώστες των Τάιμς και των Σάντεϊ Τάιμς θα πρέπει να πληρώνουν μία λίρα (1,1 ευρώ) την ημέρα, ή δύο λίρες την εβδομάδα για να διαβάσουν τις εφημερίδες διαδικτυακά.
Ο αριθμός των αναγνωστών των δύο φύλλων στο Ιντερνέτ έχει πέσει αισθητά αφότου αποφασίσθηκε η πληρωμή της εισόδου των. Οι ιστοσελίδες των δύο εφημερίδων κατέγραφαν 3,1 εκατ. εισόδους μηνιαίως, όταν η πρόσβαση ήταν δωρεάν.
«Μία πτώση του αριθμού των συνδέσεων ήταν αναμενόμενη», παραδέχθηκε εκπρόσωπος του ομίλου News International (ιδιοκτήτης επίσης των λαϊκών φύλλων Σαν και Νιουζ οφ δε Ουόρλντ). Περίπου οι μισές από τις 105.000 πληρωμένες συνδέσεις αντιστοιχούν σε μηνιαίες συνδρομές. Εισάγοντας αυτόν τον τρόπο πληρωμής, η News International, θυγατρική στη Βρετανία της News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ, προσπάθησε να ισοσκελίσει την πτώση στις πωλήσεις της έντυπης μορφής των εφημερίδων της και να αποκτήσει πρόσβαση στη διαφημιστική πίττα στο διαδίκτυο, που κερδίζει έδαφος εν σχέσει με τον έντυπο Τύπο.
Τον Σεπτέμβριο η έντυπη μορφή των Τάιμς είχε κυκλοφορία 486.868 φύλλων ημερησίως, ήγουν κατά 15% μικρότερη εν σχέσει με το περασμένο έτος, ενώ η κυκλοφορία των Σάντεϊ Τάιμς έφθανε μόλις πάνω από το ένα εκατ. φύλλα σε κάθε έκδοση, δηλ. κατέγραφε ετήσια πτώση 10%.
Παρά τον ισχνό αριθμό συνδέσεων, οι ιθύνοντες του News International εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα