Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ONDINE

(2009 ΕΓΧ 111?)
Φαντασίας
Σκην.: Νιλ Τζόρνταν Συνθ.: Κγιάρταν Σβέινσον Ηθ.: Κόλιν Φάρελ, Αλίσια Μπαχλέντα, Άλισον Μπάρι, Στίβεν Ρία, Τόνι Κάραν
Σε κάθε παραμύθι… το ευτυχισμένο και το σκοτεινό στοιχείο πάνε πακέτο?

Ο Σίρακους, ντόπιος ψαράς, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν σώζει μια όμορφη γυναίκα μέσα από τη θάλασσα. Η Άνι, κόρη του Σίρακους, πιστεύει ότι η Οντίν είναι ένα μαγικό πλάσμα της θάλασσας και πρόκειται να φέρει την ευτυχία στη ζωή τους. Εκείνος, αν και από τη φύση του αρνείται να  πιστέψει στα παραμύθια, διαπιστώνει τελικά ότι η τύχη αρχίζει να τους κτυπάει την πόρτα. Ένας φλογερός έρωτας, μεταξύ του Σίρακους και της Οντίν ξεκινάει, ενώ ταυτόχρονα το μυστηριώδες παρελθόν της γυναίκας ξετυλίγεται πόντο πόντο. Η λεπτή ισορροπία της οικογένειας πλέον, αρχίζει να απειλείται…
Ondine ή Undine ονομάζεται η νύμφη της θάλασσας. Ο μύθος λέει ότι αυτές οι νεράιδες χάνουν την αθανασία τους και αποκτούν ψυχή μόνο όταν παντρευτούν έναν θνητό άντρα και του χαρίσουν ένα παιδί. Σύμφωνα μάλιστα με έναν γερμανικό μύθο, η Οντίν καταράστηκε τον άπιστο άντρα της να σταματήσει να αναπνέει όταν αποκοιμηθεί. Αυτοί οι μύθοι έγιναν γνωστοί μέσω της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής, της μουσικής, της όπερας και του μπαλέτου.
Μια ιστορία αγάπης για δύο ανθρώπους με διαφορετικό παρελθόν. Το παρόν που ζουν ανήκει σε μια ονειρική πραγματικότητα και θέλουν τόσο πολύ να πιστέψουν σε αυτό, ώστε κάποιες φορές και οι δυο τους ζουν με το ψέμα, πως: ?τα πράγματα θα αλλάξουν?. Εξαιρετική αποτύπωση τοπίου, μέσα από τον αποκαλυπτικό φακό της κάμερας, που λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της κέλτικης φύσης, σε συνδυασμό με το στόρι του παραδοσιακού μύθου. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή του Τζόρνταν, όμως πρόκειται για μια ταινία που σέβεται το θεατή, τοποθετεί σωστά και ισότιμα το ρόλο του κάθε χαρακτήρα κι ενισχύει τη δράση μεταξύ ρεαλισμού και μύθου?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα