Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων σερφάρουν στο Διαδίκτυο

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην Ελλάδα. Εν όψει εκλογών οι υποψήφιοι για τον Δήμο Χανίων και τα επιτελεία τους δε θα μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν το ´ρεύμα´ και να στραφούν στο Διαδίκτυο αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει. Και οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι διαθέτουν ιστοσελίδες αλλά και ´προφίλ´ στο Facebook σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους του Διαδικτύου. Οι ιστοσελίδες τους είναι προσεγμένες, χρηστικές και διαδραστικές προσφέροντας πολλές δυνατότητες στον επισκέπτη. Προεκλογικά -λοιπόν- και οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι παίρνουν… άριστα στη χρήση του Διαδικτύου. Το αν θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της πόλης και των δημοτών, σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές, θα το μάθουμε την πρώτη του Γενάρη.

Τάσος Βάμβουκας

Ο συνδυασμός ´Δήμος Ενεργών Πολιτών´ του Τάσου Βάμβουκα διαθέτει την πιο εντυπωσιακή και διαδραστική ιστοσελίδα, από τους υποψηφίους δημάρχους Χανίων. Στη διεύθυνση www.dimep.gr, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει περιεχόμενο που αφορά τον κ. Βάμβουκα, τα μέλη του συνδυασμού του, να πάρει μέρος σε ψηφοφορίες και να διαβάσει τη διακήρυξη και τις θέσεις του συνδυασμού. Ο ´Δήμος Ενεργών Πολιτών´ διαθέτει προφίλ στο Facebook, μέσα από το οποίο επικοινωνεί με φίλους και ενημερώνει για την προεκλογική δραστηριότητα του κ. Βάμβουκα και των υπολοίπων μελών του συνδυασμού.  

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Ο συνδυασμός ´Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία´ του Γρηγόρη Αρχοντάκη, φιλοξενείται στο www.archontakis.net, σε έναν χώρο που παρέχει στον επισκέπτη πληροφορίες για τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, παρουσιάζει τους υποψηφίους και επιτρέπει στον επισκέπτη να συμμετέχει σε ψηφοφορίες.
Ο συνδυασμός του κ. Αρχοντάκη είναι… μέλος του Facebook και μάλιστα ανεβάζει συχνά στο προφίλ του αρκετά κείμενα και φωτογραφίες, ενημερώνοντας τον επισκέπτη για τη δραστηριότητά του.

Κυριάκος Βιρβιδάκης

Ο συνδυασμός ´Χανιά 21ος αιώνας´ του Κυριάκου Βιρβιδάκη, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα www.virvidakis.gr. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τους υποψηφίους του συνδυασμού, να αναζητήσει φωτογραφικό υλικό και να επικοινωνήσει μαζί τους. Ο κ. Βιρβιδάκης διατηρεί το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, μέσα από το οποίο επικοινωνεί με φίλους του συνδυασμού και ενημερώνει για την προεκλογική του δραστηριότητα.

Νίκος Παπαντωνάκης

Ιστολόγιο της ´Λαϊκής Συσπείρωσης´ στη διεύθυνση laschanion.blogspot.com, ενημερώνει τον επισκέπτη για τις θέσεις του συνδυασμού, παρουσιάζει τους υποψηφίους και εμπεριέχει οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τις εκλογές και όχι μόνο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων διαθέτει προφίλ στο Facebook, μέσα από το οποίο ενημερώνει για τις περιοδείες του σε περιοχές του Δήμου και επικοινωνεί με φίλους του συνδυασμού.

Μανώλης Σκουλάκης

Ο συνδυασμός του Μανώλη Σκουλάκη ´Χανιά ο Δήμος μας αλλάζει´, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα www.chania-dimosallazei.gr παρέχοντας ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες για το πρόγραμμα και τα μέλη του συνδυασμού. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα της πόλης. Ο κ. Σκουλάκης διαθέτει και προσωπικό προφίλ στο Facebook, στον ´τοίχο´ του οποίου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε φίλους. Ολοι οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα φωτογραφικά άλμπουμ του υποψηφίου δημάρχου Χανίων.
Ο κ. Σκουλάκης πάντως, είναι από τους παλαιότερους ´μπλόγκερ´ πολιτικούς, διατηρώντας το προσωπικό του ιστολόγιο στο skoulakis.blogspot.com από τον Μάρτιο του 2007, ενώ ιστολόγιο έχει και ο συνδυασμός του στο chania-dimosallazei.blogspot.com .

´Κυβερνοπόλεμος´

Το Διαδίκτυο χαρακτηρίζεται κατά κάποιο τρόπο από ένα ´ελευθεριακό´ κλίμα. Η ιστορία των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι όποιος προσπάθησε να τα βάλει με τη διαδικτυακή κοινότητα έφαγε… τα μούτρα του. Οι χρήστες αρνούνται να μπουν σε ´καλούπια´ ή να ´σοβαρευτούν´ και αποδεικνύεται πως απεχθάνονται οτιδήποτε σοβαροφανές. Δεν είναι βέβαια λίγες οι φορές που αντιδρούν υπερβολικά αλλά όπως προαναφέραμε ο ´ελευθεριακός´ χαρακτήρας της διαδικτυακής κοινωνίας επιτρέπει… τα πάντα. Κάπως έτσι φτάνουμε και στο φαινόμενο των ´τρολς´. Δεν πρόκειται για τα τρομακτικά όντα της νορβηγικής Μυθολογίας αλλά για τα ´κακά παιδιά´ του κυβερνοχώρου, που παρενοχλούν ιστοσελίδες σπαμάροντας ακατάπαυστα άλλοτε με έξυπνο τρόπο και άλλοτε με υβριστικά μηνύματα. Οι χρήστες αυτοί, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν βάλει στο μάτι αρκετά προφίλ υποψηφίων στο Facebook προσπαθώντας να ´τσαλακώσουν´ τη δημόσια εικόνα τους. Οι παλιοί θαμώνες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν ότι το ´τρολ´ δε θέλει…φοβέρα αλλά επιστράτευση αντοχών και χιούμορ. Δημοφιλής ελληνικός… προορισμός για τρολάρισμα είναι συνήθως οι ιστοσελίδες του Μάκη Βορίδη, του Άδωνη Γεωργιάδη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Το σύνθημα για μαζικές κυβερνο-επιθέσεις δίνεται μέσα από σχετικά ιστολόγια και φόρουμ τα οποία αποτελούν τη ´φωλιά´ των ´τρολς´. Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Χανίων πάντως, δε φαίνεται να έχουν πέσει θύματα των ´τρολς´ μέχρι στιγμής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα