Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εικόνες της πόλης

ΕΚΛΟΓΕΣ έφτασαν κι ο Δήμος στη σπουδή του να επιδείξει έργο -κάτι που είναι φυσιολογικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα- άρχισε το σκάψιμο («Χ.Ν.», 3/11) μπροστά από το Νεώριο του Μόρο. Κι αν ακόμη το έργο είχε? προγραμματισθεί προ πολλού, συνειρμικά ο κάθε Χανιώτης βλέποντας το να ξεκινάει, λίγες μέρες πριν την κάλπη, το συνδυάζει αναπόφευκτα με τις εκλογές?
ΩΣΤΟΣΟ άλλες εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις που χρονίζουν (φωτ. 1) χωρίς να γίνονται, έστω κι αν υποκρύπτουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας, παραμελούνται επιμόνως! Η ειρωνεία είναι ότι στο πλακάκι της φωτογραφίας (πεζοδρόμιο μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο), κάτω δεξιά γράφει 1971! Να υποθέσουμε ότι από τότε έχει να δει δημοτική φροντίδα;
ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει, ο καιρός να μας τα πηγαίνει? καλά και όλα διορθώνονται σ? αυτήν την πόλη. Μια πόλη λατρεμένη με βροχή και με ήλιο, με χιόνια και με ανέμους. Όταν μάλιστα την πετύχεις σε φθινοπωρινή λιακάδα, μετά από μια βροχή, η καθαρότητά της και η ευδία των πάντων γύρω σου είναι ανεπανάληπτα ως θέαμα και απόλαυση (φωτ. 2).
Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα