Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

?Τώρα που βράζει το σίδερο…?

ΣΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ των προεκλογικών «φωνασκιών», η είδηση πέρασε απαρατήρητη, ενώ είναι σημαντικότατη. Αφορά στην επικείμενη βράβευση-στο Όσλο – του Χριστόφορου Πισσαρίδη, Kύπριου Οικονομολόγου, που με άλλους δυο συναδέλφους του προκρίθηκαν για το Νόμπελ Οικονομίας 2010. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του για τα πράγματα στην Ελλάδα. Σε σχετικές ερωτήσεις που του ετέθησαν, απάντησε  (εφημερίδα TO BHMA 31-10-10):
– Για το Μνημόνιο, τη χρεοκοπία και τις αλλαγές:
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση πάει καλά όσον αφορά την εφαρμογή του μνημονίου. Κάνει καλή δουλειά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κίνδυνος χρεοκοπίας. Χρειάζεται όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αλλαγή κυρίως πολιτικής. Και πρέπει η αλλαγή αυτή να γίνει άμεσα, τώρα. Τώρα που βράζει το σίδερο, διαφορετικά θα είναι αργά…».
– Για τη φοροδιαφυγή και το φακελάκι:
«Πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές (penalties) για τους φοροφυγάδες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όπως δεν πρέπει να συνεχιστεί και κάτι άλλο -το φακελάκι».
«Πολλές φορές τελευταίως ακούω από συναδέλφους μου τη λέξη ´φακελάκι´ και πραγματικά ντρέπομαι. Τη λέξη αυτή την ακούς πλέον συχνά στο εξωτερικό, όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Ακόμα και σε συγγενή μου που πήγε σε ένα Νοσοκομείο στην Αθήνα του ζήτησαν 1.000 ευρώ φακελάκι για μια εξέταση. Απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να τιμωρεί αυστηρά τέτοια φαινόμενα».
ΟΛΟΙ μας τα λένε και όλοι μας γνωρίζουμε τις? αδυναμίες μας. Αλλά όλοι περιμένουμε να αλλάξουν πρώτα οι? άλλοι, έπειτα εμείς! Έτσι όμως, δεν αλλάζει κανείς και τίποτε. Όσοι νόμοι κι αν θεσπιστούν, όσο αυστηρά μέτρα κι αν παίρνονται?
Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα