Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Για μια ανθρώπινη πόλη

Αν είχατε δώσει και ένα βήμα στον αναγνώστη με ερώτηση όμως ´τι θα περίμενες από τον συμπολίτη σου´, θα απαντούσα ως εξής: Θα περίμενα να πάει μια φορά πίσω από το παραβάν με γνώση πραγματική αυτού/αυτών που ψηφίζει.
Εξηγούμαι: Τόσα χρόνια όλοι (και δεν βγάζω απέξω την ουρά μου) ψηφίζαμε με βάση ´ποιος μπορεί να με εξυπηρετήσει´, ´ποιος μπορεί να συναινέσει σε ένα μικρό ρουσφετάκι´, ´ποιος θα κάνει λίγο τα στραβά μάτια σε μια ψιλοπαρανομία μου´, ´ποιος είναι συγγενής μου´, ´ποιος έχει χρηματίσει σε περισσότερες θέσεις´ κ.ο.κ.
Καιρός είναι, λοιπόν, να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και να ψηφίσουμε με μυαλό συμπολίτες μας που έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει στα κοινά, όχι μόνο με δοτούς τίτλους και κομματικά αξιώματα.
Ας μαυρίσουμε, λοιπόν, τους διαχειριστές του παρελθόντος (οι οποίοι επαίρονται για τις θέσεις που έχουν υπηρετήσει στη διαφημιστική τους καμπάνια, γεμίζοντας με σκουπίδια – φυλλάδια την πόλη) και ας κάνουμε τόπο στον νου μας για μια πραγματική αλλαγή, αρχίζοντας ο καθένας πρωτίστως από τον εαυτό του με το βλέμμα, όμως, στο κοινό όραμα για μια πιο ανθρώπινη και πιο φιλόξενη πόλη.

A.T.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα