Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη Σκουλάκη

Υστερα από οκτώ χρόνια ο Δήμος Χανίων ´επιστρέφει´ σε δήμαρχο που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον νυν βουλευτή Χανίων και πρώην υφυπουργό Υγείας, Μανώλη Σκουλάκη.
Ο κ. Σκουλάκης ο οποίος από το 1981 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, πρώτη φορά τώρα ρίχτηκε στη μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που έγιναν γνωστά στις 10.10 χθες το βράδυ, ο κ. Σκουλάκης ήρθε πρώτος με ποσοστό 53,70%. Δεύτερος ήρθε ο μέχρι σήμερα νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος, Γρηγόρης Αρχοντάκης (ανεξ.) με ποσοστό 46,30%.
Η αποχή ξεπέρασε το 50% και συγκεκριμένα ανήλθε σε ποσοστό 50,45%.
Γύρω στις 10 χθες το βράδυ εκτυλίχθηκε μια ανθρώπινη στιγμή, καθώς ο κ. Αρχοντάκης επισκέφτηκε τον κ. Σκουλάκη στο εκλογικό του κέντρο για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή δύναμη, για το καλό του τόπου, ´μακριά από κομματικές φωνές, αλλά με γνώμονα την Aυτοδιοίκηση´. ´Αυτά είναι αυτονόητα. Απόψε γυρίζουμε σελίδα´, απάντησε ο νέος δήμαρχος.
Ο κ. Σκουλάκης την περασμένη Κυριακή 7 Νοεμβρίου είχε έρθει πρώτος με 39,44% με δεύτερο τον κ. Αρχοντάκη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 26,32%. Τρίτος ήρθε ο, επί δύο τετραετίες, δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης (ΝΔ) ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 16,45%. Στην τέταρτη θέση με 12,36% τοποθετείται ο Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος είχε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ενώ στηρίχθηκε επισήμως από τον Συνασπισμό, τη Δημοκρατική Αριστερά, και τους ´Οικολόγους Πράσινους´. Στην πέμπτη θέση ο Νίκος Παπαντωνάκης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με 5,42%.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο νέος δήμαρχος Χανίων καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα που αναπτύσσονται και στην πόλη των Χανίων: Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι νεόφτωχοι πληθαίνουν, οι άστεγοι αποτελούν μια πραγματικότητα. Παράλληλα, το χωροταξικό, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη ποδηλατόδρομων, η αξιοποίηση του παλιού Nοσοκομείου αλλά και οι ελεύθεροι χώροι, είναι ζητήματα, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Σκουλάκης είναι 66 χρόνων, από το 1973 έως το 1981 άσκησε την ιατρική στην Κίσαμο. Το 1981 εξελέγη βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και σήμερα.
Ο Μανώλης Σκουλάκης διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 έως το Μάρτιο του 1989 και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι τον Ιούνιο του 1989, υφυπουργός Υγείας – Πρόνοιας από τον Σεπτέμβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 1996 και από τον Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Νοέμβριο του 1998. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 6 – 7.

Στους υπόλοιπους Δήμους

? Δήμαρχος Πλατανιά εξελέγη ο Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα συγκέντρωσε ποσοστό 55,73%. Στη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος ήρθε δεύτερος με ποσοστό 44,27%. Η αποχή έφτασε σε ποσοστό 45,83%.
? Δήμαρχος Αποκόρωνα εξελέγη ο Γρηγόρης Μαρκάκης, ο οποίος ήρθε πρώτος με ποσοστό 50,34% (5083 ψήφοι). Δεύτερος ήρθε ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης με ποσοστό 49,66% (5014 ψήφοι). Δηλαδή με διαφορά 69 ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 43,2%.
? Στον Δήμο Κισάμου δήμαρχος εξελέγη ο Γιώργος Μυλωνάκης καθώς σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων συγκέντρωσε ποσοστό 53% με τη νυν δήμαρχο, Ευφροσύνη Σκουλάκη, να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 47%. Η αποχή έφτασε στο 36,83%.
? Στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου δήμαρχος εξελέγη ο Γιώργος Δερμιτζάκης, ο οποίος σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ήρθε πρώτος με ποσοστό 51,39% έναντι 48,61% του Γιώργου Ζουριδάκη. Η αποχή ανήλθε στο 44,78%.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 8 – 9.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα