Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σκουπίδια στον δρόμο του Ναυστάθμου…

Με σκουπίδια γέμισε ο δρόμος που διασχίζει τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Αναγνώστης μας τράβηξε φωτογραφίες και σε σχόλιο που μας έστειλε επισημαίνει μεταξύ άλλων:
´Η παραπάνω φωτογραφία, όπως και πολλές ανάλογες, τραβήχτηκαν στον δρόμο ο οποίος διασχίζει τον Ναύσταθμο Χανίων. Πραγματικά δεν γνωρίζω ποιος είναι αυτή τη φορά περισσότερο αρμόδιος για να μαζέψει αυτό το απίστευτο χάλι ο δήμαρχος Σούδας, ο διοικητής του Ναυστάθμου ή κανείς από τους δυο.
Μπορώ, όμως, να συνδέσω αυτή τη φωτογραφία με τα λεγόμενα του ευτραφή κυρίου Πάγκαλου.
Αραγε είναι τόσο απασχολημένοι οι αξιωματικοί του Ναυστάθμου και τόσο βυθισμένοι στα καθημερινά τους καθήκοντα που δεν αντικρίζουν τα σκουπίδια, που σε λίγο θα τους πνίξουν; Οσοι έχουν υπηρετήσει -και ειδικά στο Ναυτικό ως ναύτες- ξέρουν ότι οι ανούσιες αγγαρείες των φαντάρων για τους αξιωματικούς είναι καθημερινή πρακτική όπως σε όλες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Αραγε δεν ανησυχούν καθόλου για τη θλιβερή εικόνα που βγάζει προς τα έξω ένας στρατιωτικός οικισμός και ένα στρατόπεδο στην πύλη της πόλης;
Ισως έχουν να αντιτάξουν επιχειρήματα του στυλ:
Θα ασχοληθούμε εμείς με τα σκουπίδια στον δρόμο;
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους χώρους εντός του στρατοπέδου.
Κάτι τέτοιο δεν είναι αρμοδιότητά μας.
Εγώ όμως ως απλός περαστικός και ούτε καν μόνιμος κάτοικος του οικισμού, κατάφερα και μάζεψα μια τεράστια σακούλα μόνο από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια σε μόλις 5 μέτρα. Θα ήταν δύσκολο να ανατεθεί σε τόσους και τόσους φαντάρους, που δεν έχουν τι να κάνουν για να περάσει η ώρα τους ή τους αξιωματικούς του στρατοπέδου, που δεν βλέπουν την ώρα για να πάνε σπίτια τους να βγουν έστω μια φορά όλα αυτά τα χρόνια και να μαζέψουν μόνο τα ανακυκλώσιμα ως εθελοντικη προσφορά προς τον τόπο που τους φιλοξενεί;
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για έναν τόπο που δεν του λείπει απλά η παραγωγικότητα ή η ευαισθησία ενός μόνο κομματιού του, κυρίως του λείπει η Παιδεία στο σύνολό του´.
Γ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα