Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κολαούζοι

Μετά τη διαγραφή του κ. Λ. Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου, από τις τάξεις της ΝΔ, η ταραχή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπλώνεται και ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος, κ. Γιώργος Κοντογιάννης, έθεσε εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας διαφωνώντας με τη στάση του κ. Σαμαρά απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική κρίση.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γ. Κοντογιάννης κρατήθηκε σε απόσταση από τις πρακτικές της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, σε δύσκολες ώρες για τη χώρα αρνείται να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. Η σιωπή, όπως τόνισε στην αγόρευσή του, σημαίνει συνενοχή και μη θέλοντας να παραμείνει σιωπηλός για να μη θεωρηθεί συνένοχος, διάλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, πράγμα το οποίο έκανε παραδίνοντας σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο..
Σχολιάζοντας την κίνηση του βουλευτή Ηλείας, παράγοντες της ΝΔ, εκτιμούσαν πως τόσο ο κ. Γ. Κοντογιάννης όσο και ο κ. Λ. Αυγενάκης βρίσκονται πολύ κοντά στο κόμμα της κας Μπακογιάννη και κάνουν λόγο για «νέα αποστασία», ζητώντας από τους συγκεκριμένους βουλευτές να «επιστρέψουν» στη ΝΔ τις έδρες τους. Μετά και από αυτό το επεισόδιο, στη ΝΔ τρέμουν για ενδεχόμενο κύμα φυγής από το κόμμα και έχουν θέσει υπό ασφυκτικό έλεγχο κάθε κίνηση και επαφή των «υπόπτων» κ. Γιαννόπουλου, κας Καλαντζάκου, κ. Καραγκούνη, της κας Έλσας Παπαδημητρίου κ.ά. οι οποίοι έχουν σταμπαριστεί ως ύποπτοι φυγής. Με λίγη καλή προσπάθεια η Ντόρα θα αποκτήσει ομάδα (δέκα βουλευτές) στη Βουλή και ο κ. Σαμαράς θα την βρίσκει συνεχώς μπροστά του.
Αυτό το ενδεχόμενο ταράσσει και τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μέχρι χθες ήταν ο μοναδικός διαχειριστής των υλικών κατεδάφισης της ΝΔ και γι? αυτό, άρχισε να κατηγορεί την Ντόρα ως κολαούζο του ΠΑΣΟΚ. Όπως ακριβώς η ΝΔ μέχρι χθες κατηγορούσε τον ίδιο. Πόλεμος κολαούζων..!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα