Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Και στο βάθος? αναδιάρθρωση

Αντε, πηδήξαμε κι αυτούς τους ελέγχους των Τροϊκάνων και για ανταμοιβή μας θα εισπράξουμε την τρίτη δόση του δανείου για να προετοιμαστούμε για την τέταρτη και δυσκολότερη, αφού οι τέσσερις μήνες που προηγούνται (της τέταρτης δόσης) είναι οι πιο κρίσιμοι.
Εν τω μεταξύ έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Το ΔΝΤ απέκτησε επικοινωνιακή πολιτική, δίνει συνεντεύξεις, απαντάει σε ερωτήσεις. Ο κ. Τόμσεν και οι συνεργάτες του, παρά τη σοβαρή τους όψη και την αυστηρή γλώσσα που μεταχειρίζονται συχνά, χαμογελούν, έχουν άποψη και την υπερασπίζονται.
Η αντιπολίτευση -και ιδιαίτερα η αξιωματική- αντιδρά με τον συνήθη τρόπο της, λέει βαριές κουβέντες αλλά δεν έχει εναλλακτική πρόταση να αντιτάξει. Εύχεται, αν δεν περιμένει κιόλας, να συμβεί το χειρότερο. Κάτι μυρίζονταν Αυγενάκηδες, Κοντογιάννηδες κ.ά. και «ώχουντο απιόντες».
Η κυβέρνηση δεν αρνείται την οικονο?ική λογική των Τροϊκάνων, την παρουσιάζει κιόλας ως αναγκαίο κακό. Στο διάστημα των τεσσάρων επόμενων μηνών θα φανεί αν μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Πάντως, άρχισαν να μας προδιαθέτουν ότι και επέκταση του χρόνου εξόφλησης θα μας δώσουν και πρόσθετα δάνεια. Μήπως τους τρομάζει μια μαζική «κατολίσθηση» -Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και στο βάθος Ιταλία- που θα αναγκάσει την Ε.Ε. να πάει πρόωρα σε δραστικές συνολικές λύσεις φέρνοντας την αναδιάρθρωση του χρέους πιο μπροστά; Πού ξέρεις..;
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα