Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!

ΣΥΝΗΘΗΣ πολιτική πρακτική: να διαγράφει ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος κάποιον βουλευτή του, χωρίς καν να τον καλέσει σε απολογία ή «να δώσει εξηγήσεις». Πρόκειται για βουλευτές που είτε εκφράζονται υπαινικτικά κατά του αρχηγού τους είτε παίρνουν θέση διαφορετική από την «κομματική γραμμή» ακολουθώντας τη συνείδησή τους. Αυτό συνέβη με τον κ. Αυγενάκη, βουλευτή της Ν.Δ. (Ηράκλειο), ο οποίος μαθαίνοντας τα της διαγραφής από τηλεοράσεως, επεσήμανε τα εξής χαρακτηριστικά: «?Ήταν προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική»? Προσέξτε τις λέξεις, «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση», «υποταγμένους», «εσωστρεφής και παρωχημένη αντίληψη». Κατά τα άλλα, η? αντιμνημονιακή πολιτική και η? εξαφάνιση εντός 18μήνου του χρέους της χώρας από τον? καινοτόμο κ. Σαμαρά, θα έσωζαν το κόμμα!

?«ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΟΣ» στάθηκε ο  βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κοντογιάννης, που από το βήμα της Βουλής διαφώνησε ξεκάθαρα με τη στάση του κόμματός του απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την οικονομική κρίση. Έτσι «έθεσε εαυτόν» εκτός κόμματος, χωρίς καν να περιμένει την (επίσημη) διαγραφή του από? τηλεοράσεως.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αποδεικνύουν τη γνωστή μας εδώ και δεκαετίες εικόνα σύμφωνα με την οποία, όταν κανείς γίνεται αρχηγός κόμματος -συμβαίνει σε όλα τα κόμματα- αυτό που φροντίζει κυρίως και πάνω απ? όλα είναι η μη αμφισβήτησή του από κανένα και για τίποτε («εκκαθαρίσεις»), ώστε να διατηρεί τον  θώκο του. Ευρισκόμενος δε ο ίδιος αρχηγός στην αντιπολίτευση, ως δεύτερο μέλημά του έχει την ανατροπή της κυβέρνησης με κάθε τρόπο, θεμιτό κι αθέμιτο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα