Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Κύριε διευθυντά,
είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες των τυχερών. Που δεχόμαστε, προεκλογικά ή μη, πολιτικές παρενοχλήσεις. Ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες. Μέσω των κινητών, με Ες-εμ-Ες.
Καλύτερος μου «πελάτης» ο πρώην γαλάζιος βουλευτής του Ηρακλείου, κύριος Αυγενάκης. Παρά το γεγονός ότι ψηφίζω στα Χανιά. Πέρυσι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών, με είχε ταράξει. Ο κ. Αυγενάκης εδώ, ο κ. Αυγενάκης εκεί, ο κ. Αυγενάκης ετούτο, ο κ. Αυγενάκης το άλλο. Αναγκάστηκα και του έστειλα ένα ευγενικό μήνυμα. Στο οποίο τον ενημέρωνα ότι δεν είμαι ψηφοφόρος Ηρακλείου και για αυτό δεν επιθυμώ να λαβαίνω μηνύματα, με τα νέα του. Ως «νέου και ελπιδοφόρου» πολιτικού.
Για πολλούς μήνες δεν μου ξαναέστειλε μήνυμα. Μέχρι χθες το μεσημέρι. Ημουν στο χωράφι. Στην κορφή της σκάλας. Προσπαθούσα να ραβδίσω μια φούντα γεμάτη ελιές. Είχα βαρεθεί να την κόψω, επειδή  ήταν η μοναδική στο δέντρο που ήθελε κόψιμο. Φυσούσε και δυνατός αέρας. Πάνω στο ζόρι, ο χαρακτηριστικός ήχος του κινητού, που το είχα στην πίσω τσέπη του παντελονιού, με ειδοποίησε για μήνυμα. Σταμάτησα το ράβδισμα και κοίταξα. Μήνυμα από τον κ. Αυγενάκη! Δεν το διάβασα. Το έσβησα επιτόπου. Και συνέχισα τη δουλειά μου.
Σε λίγο ήρθε και άλλο μήνυμα. Υστερα και άλλο. Και άλλο! Μέχρι τις 9 το βράδυ μού είχαν στείλει δέκα οκτώ (18) μηνύματα. Όλα από τον κ. Αυγενάκη!
Ετσι από περιέργεια διάβασα τα 4 τελευταία, πριν τα σβήσω.
«Ο κ. Αυγενάκης θα μιλήσει στις 20.00 στο Μέγκα».
«Ο κ. Αυγενάκης θα μιλήσει στις 20.00 στο Άλτερ».
«Ο κ. Αυγενάκης θα μιλήσει στις 21.00 στο ΚΥΔΩΝ»
«Ο κ. Αυγενάκης θα μιλήσει στις 21.00 στη Νέα Τηλεόραση».
Ανοιξα την τηλεόραση. Τον πρόλαβα στη Νέα Τηλεόραση. Τα λίγα, που άντεξα να ακούσω και να δω, με έκαναν να του στείλω αμέσως το εξής μήνυμα:
«Μαζί σας και στην Κόλαση. Των κομμωτηρίων. Αρκεί να μάθω το νούμερο της βαφής μαλλιών που χρησιμοποιείτε».
Δηλαδή;
Ελεος!

Με εκτίμηση.
ΠΑ. ΝΙΚΟΣ
npgls.blogspot.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα