Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Αρχίζοντας από τα μικρά?

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρουσίασε ένα σύνολο από παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία που η κλίμακα ξεχωριστά κάθε μιας είναι τόσο μικρή, ώστε ενδεχο?ένως άλλοι υπουργοί δεν θα καταδέχονταν καν να ασχοληθούν μαζί τους.
Σαν σύνολο όμως, αποκτούν ιδιαίτερη αξία διότι αφενός μεν δείχνουν ότι στην πολιτική δεν χρειάζονται απαραιτήτως λεφτά για να υπάρξει μια δημιουργική δραστηριότητα, αφετέρου ότι από τα μικρά πράγματα σε έναν τομέα διακυβέρνησης μπορείς να αποκομίσεις μεγάλα ωφελήματα. Το υπουργικό ενδιαφέρον δείχνει μια νέα αντίληψη πολιτικής διαχείρισης, η οποία έλειπε, παρά τις προεκλογικές αναφορές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας (για να ακριβολογούμε εξακολουθεί να λείπει συνολικά) και η οποία θέλει τα υπουργεία να αξιοποιούν το επιμέρους για να αναδείξουν το συνολικό, να λύνουν τα μικρά προβλήματα και να ?ην περιμένουν την επίλυση των μεγαλύτερων.
Αυτή η νοοτροπία πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο των υπουργείων και οι παρεμβάσεις σε θέματα μικρής κλίμακας να αναδειχτούν σε αντικείμενο δράσης ολόκληρης της κρατικής μηχανής βελτιώνοντας τις υπηρεσίες και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών που κάνουν χρήση των δημόσιων υποδομών.
Και επειδή βγαίνουμε μόλις, από μια προεκλογική περίοδο στην οποία κάποιοι υποψήφιοι δεν απέφυγαν τις υποσχέσεις για έργα Φαραωνικού μεγέθους, καλό και σοφό θα είναι να προσγειωθούν τώρα, να δουν τον δήμο τους με φρέσκο μάτι και να αναπτύξουν ένα σύνολο πρακτικών παρεμβάσεων, μικρής κλίμακας, από την λακκούβα μέχρι την καμένη λάμπα και από το μάζεμα των σκουπιδιών μέχρι την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, χωρίς να χάσουν τις στοχεύσεις τους για τα μεγάλα έργα και τα αναπτυξιακά τους οράματα. Καλή δύναμη άρχοντες.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα