Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Το μονοπώλιο? του αύριο

Κατά μία θεώρηση το κράτος κατέχει το μονοπώλιο της βίας. Νομιμοποιείται, δηλαδή, να ασκήσει φυσική βία εντός μιας ορισμένης επικράτειας. Κάπως έτσι πρέπει να? σκέφτηκαν χθες συγκεκριμένοι αστυνομικοί στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Α. Παπανδρέου και Α. Γιάνναρη, στη διάρκεια της μαθητικής πορείας.
Ασφυκτικό ´πρέσινγκ´ στους μαθητές, υποτίθεται για να συνοδεύσουν την πορεία. Το κατά πόσον λειτουργεί αποτρεπτικά να βρίσκονται οι διαδηλωτές σε απόσταση ανπνοής από τους ´συνοδούς´ αστυνομικούς, είναι θέμα? σχεδιασμού των Αρχών. Κάπου εκεί, ασκήθηκε και το ´μονοπώλιο της βίας´, όταν ένας από τους αστυνομικούς έριξε στο έδαφος έναν μαθητή και ακολούθησαν προσαγωγές άλλων.
Ιδιώνυμο αδίκημα η εξύβριση δημόσιου λειτουργού, ´μονοπώλιο´ του κράτους η φυσική βία. Ολα ´νόμιμα´ λοιπόν. Ευτυχώς, όμως, οι μαθητές που διαδήλωναν χθες στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν το πιο σημαντικό μονοπώλιο. Το μονοπώλιο του? αύριο. Την ευκαιρία να οικοδομήσουν μια κοινωνία που δεν θα επιτρέπει στους ´δημόσιους λειτουργούς´ να συμπεριφέρονται ως ´ραβδούχοι´. Μια κοινωνία που θα καταδικάζει την απρόκλητη χρήση βίας από τις Αρχές, ιδιαίτερα απέναντι σε ανήλικους μαθητές.

Π. ΠΕΡ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα