Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Περίεργη επιμονή

ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ του κ. Λαζόπουλου πράγματι έχουν θεαματικότητα. Έστω όχι όπως πρώτα. Ο? εθνικός μας σατιριστής των πάντων(;) παρ? όλα αυτά δεν παύει να έχει εμμονές. Μία απ? αυτές, είναι η δίκαιη ή άδικη -μάλιστα σε υπερβολικές δόσεις- διακωμώδηση του προσώπου του κ. πρωθυπουργού. Χρόνια τώρα προσπαθεί να αποδομήσει το προφίλ του κ. Γ. Παπανδρέου (χωρίς να κάνει το ίδιο, σε «ποιότητα» και ποσότητα, με τους άλλους Έλληνες πολιτικούς), αποδεικνύοντας έτσι την? προτίμησή του!
ΚΑΝΕΙΣ μας δεν συμφωνεί με την τωρινή πολιτική κατάσταση ούτε με τα πάνδεινα που τραβούμε. Δεν φταίει όμως για όλα ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του. Και μια σωστή σάτιρα θα έπρεπε να αποκαλύπτει και να διακωμωδεί στάσεις και πρακτικές όλων όσοι μας έφεραν εδώ, μηδενός εξαιρουμένου. Χωρίς να δίνονται? συγχωροχάρτια σε κόμματα και κοινωνικές ομάδες. Χωρίς να «διαχειριζόμαστε» το λαϊκό συναίσθημα κατά το δοκούν πουλώντας άκρατο «πολιτικό λαϊκισμό»?
ΑΛΛΟ πράγμα το ταλέντο ενός καλλιτέχνη και άλλο η σωστή και δίκαιη σάτιρα. Άλλο η αντικειμενικότητα στην προβολή και σατιροποίηση πολιτικών προσώπων κι άλλο η εμπάθεια. Που πιθανόν να υποκρύπτει κι άλλα αίτια?
(Στ.Γ.Κ.)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα