Η Σπίνα Σελίνου, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της ενδοχώρας του Νομού Χανίων είναι κτισμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων και ανήκει στη Δημοτική Περιφέρεια Καντάνου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, επισημαίνουν και εκτιμούν κάτοικοι του χωριού οι οποίοι ήταν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους τόσα χρόνια, βλέπουν να κατασκευάζει αναγκαία έργα στο χωριό με πρώτο την ασφαλτόστρωση του δρόμου των επτά χιλιομέτρων από τη διασταύρωση της κεντρικής οδού Χανίων – Καντάνου.
Στην είσοδο τώρα του χωριού, εκεί που τελειώνει η άσφαλτος κατασκευάστηκε ένας καλοφτιαγμένος πλακόστρωτος δρόμος μέχρι το πρώην καφε-παντοπωλείο τους. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και το παλιό Δημοτικό Σχολείο, του οποίου η στέγη είχε σχεδόν καταρρεύσει και ανακαινίσθηκε σ? ένα σύγχρονο αξιόλογο κτήριο – στολίδι για το χωριό. Κι ενώ έγιναν όλα αυτά τα έργα δίνοντας πνοή και ομορφιά στον τόπο, παρουσιάσθηκε το πρόβλημα με την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, το οποίο συναντά την αντίδραση κατοίκων της περιοχής. Και γι? αυτό ακριβώς το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπίνας συνεδρίασαν εκτάκτως την Κυριακή 5-12-2010 στη Σπίνα, με θέμα τις αδειοδοτήσεις για αιολικούς σταθμούς και υβριδικά – υδροηλεκτρικά εργοστάσια στο Αποπηγάδι.
Από το χθεσινό μας οδοιπορικό στη Σπίνα συναντήσαμε αρκετούς από τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι με θλίψη πληροφορήθηκαν την Απόφαση του ΣΤΕ χαρακτηρίζοντας την άδικη αλλά υπάρχει και νόμιμη συνέχεια – είπαν- επισημαίνοντας ακόμα τα εξής: ´Στο ΣΤΕ δεν δικάστηκε το ιδιοκτησιακό αλλά μόνο το περιβαλλοντικό για τις τρεις Α/Ν. Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 18 Μαΐου του 2011. Εν τω μεταξύ η άδεια εγκατάστασης για την εταιρεία έχει λήξει στις 5-5-2010. Σε περίπτωση που συμβεί να κερδίσει την υπόθεση η εταιρεία, τότε, να ξέρουν ότι θα μας βρούνε αντιμέτωπους με διαφορετικούς αγωνιστικούς τρόπους´.
Εξάλλου και ο κ. Γιάννης Κουμής, χοροδιδάσκαλος του Νομού μας, γέννημα – θρέμμα της Σπίνας, που βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο χωριό του είπε: ´Αμα δεν αγαπά κανείς τον τόπο που γεννήθηκε τι θ? αγαπά; Εδώ γεννήθηκα και γι? αυτό πονώ με όσα συμβαίνουν σε βάρος μας εξαιτίας της εταιρείας που θέλει να κάνει κατοχή τις πατρογονικές μας περιουσίες. Ολα τα βουνά που βλέπεις θέλουν να τα κατακτήσουν. Εμείς θα αγωνιστούμε και θα κερδίσουμε?´.
Για την υπόθεση αυτή μίλησαν ακόμα δυο ηλικιωμένοι κάτοικοι της Σπίνας, ο κ. Βασίλης Καριωτάκης και η γυναίκα του η κα Κρητούλα, άνθρωποι ιδιαίτερα φιλόξενοι και ευχάριστοι, λέγοντας ότι: ´Είναι αδικία -και μεγάλη μάλιστα- το λέμε και το εννοούμε με αυτά που προσπαθούν να κάνουν σε βάρος μας και σε βάρος του όμορφου τόπου μας, μοναδικού ίσως στην Κρήτη με τόση χλωρίδα, πανίδα, αιωνόβια δέντρα και τρεχούμενα νερά. Εμείς γεράσαμε έχοντας αντιμετωπίσει πολλές καταστάσεις αλλά αυτή την κατάσταση που θέλουν από θέση ισχύος για να μας πάρουν τη γη μας, δεν την περιμέναμε. Κάνουμε έκκληση προς την Πολιτεία να δει το θέμα πατριωτικά?´.