Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο έρμαιο της διαπλοκής

Τα φαινόμενα διαπλοκής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ήρθαν, για ακόμα μια φορά, στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, μέσα από την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη στην κρατική τηλεόραση. Το ´Κουτί της Πανδώρας´ έκανε αναφορά στην υπόθεση των ´στημένων´ μεταπτυχιακών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου αλλά και στην παράνομη και παράτυπη παραπομπή στο πειθαρχικό του αείμνηστου καθηγητή Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος προσπάθησε να καταγγείλει το σύστημα διαπλοκής που επικρατούσε στο συγκεκριμένο Τμήμα.
Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Αλεξανδρόπουλου, οι άνθρωποι που τον παρέπεμψαν στο πειθαρχικό, οι άνθρωποι των οποίων οι ενέργειες αποδείχθηκαν παράνομες βάσει τριών πορισμάτων (μεταξύ των οποίων και αυτό του πρώην πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη), επανέρχονται στο ´προσκήνιο´ και συνδιαλέγονται με την Πολιτεία για τις τύχες του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Για ακόμα μία φορά οι καταγγελίες δεν εισακούονται από κανέναν. Για ακόμα μία φορά η Πολιτεία παραδίδει τις τύχες του δημόσιου Πανεπιστημίου σε αυτούς που συστηματικά το απαξιώνουν με τη δράση και τη συμπεριφορά τους. Πόσοι ´Αλεξανδρόπουλοι´ πρέπει να θυσιαστούν για να επέλθει επιτέλους αξιοκρατία στα Ιδρύματα;
Π. ΠΕΡ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα