Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ανάδειξη οχυρώσεων

Με το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιήσει η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχουν αναδειχθεί οι περισσότερες από τις βυζαντινές, βενετσιάνικες αλλά και τουρκικές οχυρώσεις.
Από τα ´Χ.Ν.´ πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία δικτύου πόλεων στην Ευρώπη με παρόμοιες οχυρώσεις. Μήπως θα έπρεπε και η Εφορεία Νεώτερων Μνημείων, που επί τόσα χρόνια κωφεύει σε γραφτά και προσπάθειες ανάδειξης και των οχυρώσεων της γερμανικής κατοχής, να προβεί σε κάποιες ενέργειες. Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι κυριότερες από αυτές τις οχυρώσεις έχουν αναδειχτεί. Εδώ τίποτε.
Στις μεγάλες γαλαρίες στο Κόκκινο Χωριό πρέπει να συνδεθεί ο φωτισμός που έχει τοποθετηθεί με το δίκτυο ΔΕΗ, να προβληθούν για επίσκεψη καθώς και αυτές κάτω από τον φάρο Δραπάνου. Επίσης στο Μαράθι, στα Νοπήγια, στον Πλατανιά, στη Μαλάξα, όπου έχουν μετατραπεί σε σπίτι και αλλού.
Η διαφορά εδώ είναι ότι χρειάζεται ελάχιστη δαπάνη για την προσπάθεια αυτή, αφού είναι όλα έτοιμα και όχι με εργασίες ανακατασκευών κ.λπ.

Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα