Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

?Τα κτίσματα? της εποχής μας

H καχυποψία της ανθρώπινης φύσης, η ´λαιμαργία´ του σύγχρονου ατόμου, η συζήτηση περί δόμησης και ´ανάπτυξης´.
Ολα αυτά περιπλέκονται με ωραίο τρόπο στην κωμωδία του Αριστείδη Αντονά ´Τα κτίσματα´, που με επιτυχία ανεβάζει η Εταιρεία Θεάτρου ´Μνήμη´. Πρόκειται για ένα έργο απολαυστικό μα και επίκαιρο.
Η υπόθεση επικεντρώνεται σε δύο αδέλφια και τον παράξενο κύριο που τα επισκέπτεται στο σπίτι τους και ο οποίος κάθε χρόνο ενοικιάζει κάποια από τα σπίτια τους, στην πλαγιά του απέναντι λόφου, για να τα κατεδαφίσει? Γιατί, όμως, να τα κατεδαφίσει; Τι όφελος μπορεί να έχει η πράξη του αυτή; Τι κερδίζει; Ετσι σκέφτονται σε κάποια στιγμή τα δύο αδέλφια. Και, αίφνης, αρχίζουν να αναζητούν τον ´θησαυρό´ στα ερείπια και στα μπάζα αλλά μάταια? Στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν τα κίνητρα του ξένου, που σε άλλες -δύσκολες- εποχές, είχαν αποδεχτεί την πρότασή του, τα δύο αδέλφια επινοούν τις πιο απίθανες υποθέσεις?
Τα κτίσματα είναι ένα έργο διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Εταιρεία Θεάτρου ´Μνήμη´. Είναι, ταυτόχρονα, μια παράσταση με ποιότητα και νόημα, που κερδίζει τον θεατή. Οι δε ηθοποιοί, υποστηρίζουν με το παραπάνω τους ρόλους τους.
Οπως σημειώνει και η Εταιρεία Θεάτρου ´Μνήμη´ ο Αριστείδης Αντονάς, αρχιτέκτονας και συγγραφέας, με καταγωγή από τα Χανιά, στην πνευματώδη κωμωδία του «Τα κτίσματα», θέτει ένα θεμελιώδες ερώτημα: κάθε αξία έχει ένα οικονομικό αντίτιμο ή μπορεί να εκτιμάται και διαφορετικά;
Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Όλγας Βερυκάκη, φωτισμοί Μαρίας Μπαλαντίνου, ψηφιακή επεξεργασία ήχων Αλέξανδρου Ζυμβραγουδάκη και μουσική επιμέλεια Λίλας Τρουλλινού. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Παλιεράκης, Γιώργος Γραμματικάκης και Μιχάλης Βιρβιδάκης. Συνοδεύεται από βιβλίο των εκδόσεων Άγρα με το κείμενο της παράστασης, τη διανομή καθώς και προλογικό σημείωμα του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Γιάννη Σταυρακάκη.
Το έργο παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9.15 μ.μ., έως τις 19 Δεκεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 2821092395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα www.theatrokydonia.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα