Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ενας χρόνος μετά

Εναν χρόνο πριν.
Γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Ο αξέχαστος φίλος Νίκος Κακαουνάκης έδινε την τελευταία μάχη με τον Χάροντα. Μάχη που έχασε. Μοναδική αλλά μοιραία. Βαθιά λύπη, πένθος στην οικογένειά του, σε συγγενείς και φίλους.
Εναν χρόνο μετά ζει στις καρδιές όλων αυτών που τον αγάπησαν.
Αλλά και στη μνήμη αυτών που δημοσιογραφικά αντιπαρατέθηκαν μαζί του.
Αύριο στον Μητροπολιτικό Ναό Καστελλίου συγγενείς και φίλοι θα βρεθούν για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Απλά, αθόρυβα, όπως ο ίδιος πάντα ήθελε να είναι και η ζωή του.
Και κάπου εκεί περπατώντας σε δρόμους και στράτες του Καστελλιού, της Πολυρρήνιας, όσοι πραγματικά τον αγαπούσαν και τον τιμούσαν, οι καλοί του φίλοι, δεν μπορεί παρά να σιγοψυθιρίζουνε τους στίχους που ο ίδιος με περίσσια χάρη και τη χαρισματική του φωνή τραγουδούσε:
´Φέξε το ποροφάραγγο! Βοήθα ν? ανηφορίσω!
Φέρνω ζαλιά στις πλάτες μου τα χέρια των νεκρών!
Στη μια μεριά έχω τα όνειρα, στην άλλη τις ελπίδες!
Κι ανάμεσα στις δυο ζαλιές το ματωμένο στέφανο!´
Τα ´Χανιώτικα νέα´

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ´ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ´
Αιτήματα πολιτών στη νέα Δημοτική Αρχή
Τα αιτήματά τους προς τη νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζουν να καταθέτουν στην ιστοσελίδα των ´Χανιώτικων νέων´ κάτοικοι της πόλης.
Θέλουμε τα? βασικά
´Δεν θέλουμε φωτισμένα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια πάνω στους στύλους των φώτων αλλά απλά να ανάβουν τα φώτα στους στύλους. Για παράδειγμα στον κόμβο μετά τις Κορακιές, προς αεροδρόμιο´, γράφει σε σχόλιό της η Γεωργία.

Ελεύθερα?πεζοδρόμια
´Να αδειάσουν όλα τα πεζοδρόμια από καρέκλες και τραπέζια. Ειναι ντροπή να το ανέχονται και να το ανεχόμαστε… αν δεν θέλουμε να είμαστε μόνο λόγια´.
Σ.Μ.

Αναβάθμιση της πόλης
Αναβάθμιση και καλωπισμό της νέας πόλης των Χανίων και όχι μόνο της παλιάς, ζητά ο κ. Νικόλαος Προκοπάκης. ´Η νέα πόλη έχει γίνει άσχημη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πλέον άσχημες περιοχές των Αθηνών´, αναφέρει στο σχόλιό του επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι είναι απαραίτητη η ´δημιουργία ελεύθερων περιοχών πάρκινγκ γιατί το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο´.
Ο κ. Προκοπάκης ζητά επίσης από τη Δημοτική Αστυνομία ´να σταματήσει να κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα εφόσον δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση´, ενώ προτείνει ακόμα τη ´δημιουργία γραμμής τραμ και επενδύσεις σε τομείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα