Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηθη και έθιμα των Χριστουγέννων

Τα  ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου το ´Ρόδον´ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Κυδωνίας.
´Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσπαθούμε μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις τις Αγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων, να ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν τα αληθινά έθιμα του τόπου μας´, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου το ´Ρόδον´, Νίκος Μαθιουδάκης, ενώ πρόσθεσε ότι ´τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς παραμένουν ζωντανά μέσα στον χρόνο όσο και αν η ζωή μας έχει αλλάξει´.
´Ακόμα και σήμερα´, συμπλήρωσε, ´κόντρα στους καιρούς ο Σύλλογός μας προσπαθεί να συνεχίσει και να κρατήσει τις παραδόσεις, αλλά και να τις γνωρίσει στα μικρά παιδιά´.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν στα παιδιά έντυπα τα οποία αναφέρονταν στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή το ποιος είναι πραγματικά ο Αγιος Βασίλης, τι σημαίνει το ´ποδαρικό´ που γίνεται την πρώτη ημέρα του χρόνου, τα διάφορα παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα που φτιάχνουμε αυτές τις ημέρες  καθώς και χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Στη συνέχεια  έψαλλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, ενώ με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου έφτιαξαν το παραδοσιακό καραβάκι. Παράληλα με την εκδήλωση  συγκεντρώιηκε σημαντικός αριθμός τροφίμων, τα οποία θα δοθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου.
´Αυτή  η κίνηση´ τόνισε ο κ. Μαθιουδάκης,´γίνεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών, για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο  δώρα αλλά προσφορά αγάπης και αλληλοβοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας´.
Η όμορφη αυτή εορταστική βραδιά έκλεισε με  παραδοσιακά εδέσματα, που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου .


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα